HAOS U PROGRAMU UŽIVO Francuski ministar zagrmeo: Karim Benzema sarađuje sa teroristima

08:11 | 18-10-2023

Fudbal 0

Teške i opasne reči...

EPA-EFE/STR
EPA

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanan optužio je u jednoj televizijskoj emisiji Karima Benzemu da je povezan sa terorističkom organizacijom "Muslimanska braća".

Bivšem reprezentativcu Francuske je na ovaj način najavljen i istražni postupak po povratku u zemlju, s tim da sa druge strane i Benzema može da tuži ministra ukoliko smatra da ga je lažno optužio i povredio mu ugled pokušavajući da ga na ovaj način napadne u javnosti.

- Zatvorili smo više od 1.100 muslimanskih centara u zemlji i ovim putem se obraćam posebno gospodinu Karimu Benzemi, koji održava kontakte sa ozloglašenim osobama i, kao što svi znamo, ‘Muslimanskom braćom' - izjavio je Dermanan i na taj način povezao Benzemu sa pokretom koji postoji već skoro stotinu godina sa ciljem "proterivanja Britanaca" i potpuno rušenje njihovog uticaja u Egiptu.

Za sada se Karim Benzema nije oglšavao po ovom pitanju, odnosno njegova jedina objava povodom rata na Bliskom istoku je sledeća: "Molimo se za sve stanovnike Gaze koji su još jednom žrtve nepravednog bombardovanja u kome ne štede ni decu ni žene", koja se očigledno nije dopala ministru unutrašnjih poslova Francuske.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading