BENZEMA OSTAJE BEZ DRŽVALJANSTVA Francuzu se zbog podrške Palestini oduzima i zlatna lopta?

08:23 | 19-10-2023

Fudbal 0

Potez Karima Benzeme naišao je na brojne osude

BENZEMA OSTAJE BEZ DRŽVALJANSTVA Francuzu se zbog podrške Palestini oduzima i zlatna lopta?
EPA

Karim Benzema mogao bi da bude kažnjen usled što je podržao Palestinu u ratu sa Izraelom.

BIVŠI GOLMAN POBESNEO Izraelac na pet jezika poslao Benzemi uvredljivu poruku

Francuski fudbaler je na svom tviter profilu javno prudžio podršku stanovnicima Gaze i time izazvao toatalni haos, a najžustrije reakcije su stigle iz Francuske.

Francuska političarka, Valeri Bojer izašla je u javnost da se napadaču francuske reprezentacije oduzme državljanstvo i "Zlatna lopta" koju je Benzema prošle godine osvojio.

- Karim Benzema je javno podržao Palestinu, a ministar Gerald Darmanan je potvrdio da je povezan sa organizacijom Muslimanska braća. Podsetimo, ta organizacija je političko-religijski pokret koji ima misiju da uvede islamske zakone širom svijeta. To je pokret koji želi ukidanje demokratije - tvrdi Bojer i dodaje:

- Ako su reči ministra zaista tačne, sankcije protiv Karima Benzeme jednostavno moraju biti pokrenute što je pre moguće. Prvo bi mu se trebala oduzeti Zlatna lopta, a zatim i državljanstvo. Ne možemo prihvatiti da čovek s dvostrukim državljanstvom, a koji je svetski poznat, obezvređuje i izdaje našu državu – rekla je Bojer.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanan optužio Benzemu za veze sa terorističkim organizacijama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading