IZRAELCI SE VRAĆAJU NA TEREN U SRED RATA? Čelnici fudbalske lige Izraela zasedaju

16:10 | 22-10-2023

Fudbal 0

Fudbal bi u Izraelu mogao da se vrati 25. novembra

makabi haifa
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Iako trenutno bukti rat na Bliskom Itorku, i sve sportske manifestacije su do daljnjeg odtkazane, a sportistima anđena privremena utočišta, deluje da bi fudbal mogao prvi da se vrati u Izraelu.

Kako piše portal "one.co.il", rukovodstvo lige zaseda danas i plan je da se donesu odluke vezane za nastavak šampionata. Cilj je da se seniorske ekipe u potpunosti vrate na fudbalski teren, a kako sada stvari stoje, to bi moglo da se dogodi 25. novembra.

-Upravni odbor nadležan za Premijer ligu Izraela sastaje se danas kako bi doneo odluke o nastavku prvenstva. Cilj je da se ekipe u potpunosti vrate u pogon ili 25. novembra, ili sedam dana ranije. Takođe, plan je da bude odigrano svih 36 kola, što bi moglo da znači da će biti igrane i tri utakmice nedeljno.

Ovim povodom se oglasio i predsednik Beitara iz Jerusalima Barak Abramov, koji smatra da je najbitnije da se igra pred publikom, a to trenutno nije moguće.

-Poenta je da se igra fudbal sa publikom. Ako se vratimo na teren bez navijača, to bi mogla biti nepopravljiva finansijska šteta- kaže Abramov.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading