OSVOJIO MUNDIJAL, PA POPIO SUSPENZIJU Argentinac pozitivan na doping, za sve mu je kriv sirup za kašalj?

23:02 | 22-10-2023

Fudbal 0

Fudbaler Monce Papu Gomes suspendovan je na dve godine zbog dopinga.

Papu Gomez
EPA-EFE/Abir Sultan

Argentinac ističe da je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu zbog sirupa za kašalj koji je davao sinu.

Gomes je ovog meseca potpisao za Moncu kao slobodan igrač i trebalo je da zameni Đanluku Kaprarija, koji je završio sezonu zbog povrede ligamenata kolena.

Međutim, prošle sedmice je objavljeno da je argentinski fudbaler pao na doping testu prošlog novembra dok je igrao za Sevilju, a da su ga španske vlasti tek sada kaznile dvogodišnjom suspenzijom.

Gomes je u saopštenju na društvenim mrežama naveo da je dobio obaveštenje od španske antidoping komisije da mu je licenca suspendovana na dve godine.

On je naveo da je uvek rigorozno poštovao sva pravila, da je snažno branio čist sport i sportsko ponašanje i kategorički osuđivao sve vrste dopinga.

- Nikada nisam, niti nameravam, da se oslanjam na praksu zabranjenih susptanci. Pretpostavljano kršenje potiče od terbutalina u mom organizmu, koji sam slučajno progutao iz kašičice sirupa protiv kašlja koji sam davao sinu, da mu ublažim kašalj. Važno je precizirati da je terbutalin dozvoljen profesionalnim sportistima i ni na koji način ne poboljšava performanse u fudbalu - rekao je Gomes.

- Ne ulazeći u situaciju, zatražio sam od advokata da razmotre sugestiju da disciplinski slučaj nije tretiran u skladu sa normama. Zahvalan sam svima koji su mi pružili podršku u ovim teškim trenucima mog profesionalnog života - dodao je Gomes.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading