TRAGEDIJA Preminuo vlasnik Evertona

18:21 | 24-10-2023

Fudbal 0

Posle vesti o njegovoj smrti odmah je prekinut trening...

Everton
Printscreen

Predsednik Evertona, Bil Kenvrajt, preminuo je posle duže bolesti. 

Sedamdesetosmogodišnjak je duže bolovao i nedavno je imao hirurški zahvat kako bi mu uklonili kancerogeni tumor sa jetre.

Klupska izjava objavljena nakon operacije je navela da je zahvat bio uspešan, mada su se komplikacije dogodile i dovele do perioda provedenog u intenzivnoj nezi. Do 12. oktobra, datuma poslednjeg ažuriranja koje je objavio Everton, on je napustio bolnicu i vratio se kući, gde se očekivalo da se oporavlja, iako to može potrajati.

- Fudbalski klub Everton je u žalosti zbog smrti predsednika Bila Kenvrajta, koji je preminuo mirno u 78. godini, okružen svojom porodicom i voljenima. Bil Kenvrajt, najdugotrajniji predsednik Evertona, vodio je klub kroz period nezapamćenih promena u engleskom fudbalu. Čitavog života verni Evertonov navijač, postao je član upravnog odbora 23. oktobra 1989. godine, a na Boksing dej 1999. godine njegov konzorcijum True Blue Holdings je preuzeo klub. Prvobitno potpredsednik, 2004. godine je nasledio svog bliskog prijatelja Sira Filipa Kartera na mestu predsednika.

OČEKUJE NAS VELIKI SPEKTAKL U NEMAČKOJ Trener Lajpciga otkrio loše vesti za Zvezdu pred meč u Ligi šampiona

- Za vreme svojih 19 sezona kao predsednik kluba, Everton je ostvario 12 plasmana među osam najboljih ekipa, uključujući i četvrto mesto 2005. godine, stizanje do finala FA kupa 2009. godine i šest odvojenih evropskih kvalifikacija. Klub je izgubio predsednika, vođu, prijatelja i izvor inspiracije. Misli i molitve svih u Evertonu su upućene njegovoj partnerki Dženi Sigrouv, njegovoj ćerki Luci Kenvrajt, unucima i svima koji su ga poznavali i voleli. - stoji u saopštenju.

Kenvrajt je bio aktivan u klupskim pitanjima sve do operacije, uključujući i letnji prelazni rok i pregovore u vezi predloženog preuzimanja Evertona od strane američke firme 777 Partners.

Kada je potvrda njegove smrti stigla u Finch Farm u utorak (24. oktobar), menadžer Evertona, Šon Dajh, prekinuo je trening i poslao igrače kući, jer je to bila vest od ogromnom značaju za sve prisutne u trening centru.

Kenvrajt, čitavog života verni navijač Evertona, rođen u Vejvrtreu i postigao uspeh u svetu umetnosti, pridružio se upravnom odboru na Gudison Parku 1989. godine. Kasnije je postao potpredsednik kluba, a većinu deonica Evertona je kupio 1999. godine i imenovan je za predsednika kluba 2004. godine, funkciju koju je obavljao do svoje smrti. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading