PARTIZAN SE NE ŠALI I OZBILJNO PRETI ZVEZDI Šampionska trka dugo nije bila ovako neizvesna, evo sa kim večiti rivali igraju do kraja godine

06:00 | 26-10-2023

Fudbal 0

Malo ko je ovo očekivao

Partizan - Crvena zvezda
Alo/Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana savladali su kragujevački Radnički sa 4:0 u zaostaloj utakmici četvrtog kola Mozzart Bet Superlige Srbije i upisali desetu pobedu u nizu u domaćem prvenstvu.

Crno-beli sada imaju sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, ali i utakmicu više.

Ne blista Partizan, prilično se muči, daleko je to sve od neke lepršave igre, ali pobede su tu, bodovi su pišu i to je ono što je najvažnije.

Pre početka sezone Zvezdi je faktički već upisana šampionska titula i mnogi su otpisali "parni valjak". Ipak, crno-beli su remizirali sa TSC-om na startu šampionata i onda nanizali deset pobeda, dok je Zvezda izgubila od Voždovca i Čukaričkog, pa ovakav razvoj događaj nagoveštava zanimljivu trku za prvaka države kakvoj se malo ko nadao.

Partizan Aleksandar Đorđević
 

 

U ovakav tim Partizana verovao je verovatno samo Igor Duljaj. Sada, kako prvenstvo odmiče, sve je više onih koji gaje nadu da bi crno-beli mogli da osvoje prvu titulu još od 2017. godine.

U sledećem kolu dočekuju Voždovac koji je najprijatnije iznenađenje sezone, potom sledi kup gostovanje na Ubu, a onda i put u Novi Pazar. Tamo ih čekaju silno pojačani domaćin ali i prazne tribine zbog suspenzije domaćeg kluba. Poslednji meč pred reprezentativnu pauzu, Partizan igra kući kod protiv Čukaričkog.

Nakon reprezentativne pauze, slede vezani derbiji u Humskoj protiv Vojvodine i TSC-a, potom gostovanje u Nišu, pa kragujevački Radnički 1923 i konačno večiti derbi u kojem Partizan može da preuzme status favorita u šampionskoj trci. Crno-beli poslednji meč u godini pred odlazak na zimsku pauzu igraju u Ivanjici.

Crvena zvezda sa druge strane ima ozbiljniji raspored, više utakmica ali i lakše rivale na domaćem frontu. Zvezda u sledećem kolu gostuje protiv IMT-a pa dočekuje TSC i Radnik. Sledi revanš sa Lajpcigom kući nakon čega gostuje najgorem timu u ligi Železničaru. Sledi dosta teže gostovanje Vojvodini, put u Švajcarsku, pa u Kruševac. Posle četiri vezana gostovanja i mesec dana bez igranja na Marakani, Zvezdin naredni rival kod kuće je lučanska Mladost, a potom dolazi i Mančester Siti. Slede gostovanja u Subotici i Humskoj, a tačku na Zvezdinu godinu stavlja gostovanje Voždovca na stadionu Rajko Mitić.

Raspored Partizana u Superligi do kraja godine

29.10: Partizan – Voždovac

5.11: Novi Pazar – Partizan

11.11: Partizan – Čukarički

25.11: Partizan – TSC

02.12: Partizan – Vojvodina

10.12: Radnički Niš – Partizan

16.12: Partizan – Radnički 1923

20.12: Partizan – Crvena zvezda

23.12: Javor – Partizan

Raspored Crvene zvezde u Superligi do kraja godine

28.10: IMT – Crvena zvezda

1.11: Crvena zvezda – TSC

5.11: Crvena zvezda – Radnik

11.11: Železničar - Crvena zvezda

25.11: Vojvodina – Crvena zvezda

2.12: Napredak – Crvena zvezda

10.12: Crvena zvezda – Mladost

16.12: Spartak – Crvena zvezda

20.12: Partizan – Crvena zvezda

23.12: Crvena zvezda – Voždovac

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading