CRVENO-BELI (NISU) MOGLI DO IZNENAĐENJA U NEMAČKOJ Lajpcig se nudio, magija Ćavija Simonsa presudila Zvezdi

22:54 | 25-10-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od ekipe Lajpciga u meču grupe G Lige šampiona sa 1:3.

FK Crvena zvezda
AP Photo

Da je moglo biti drugačije - jeste, ali se šampion Srbije iz gostovanja u Lajpcigu vraća za Beograd sa novim porazom i posle tri kola ostaje na samo jednom bodu ove jeseni.

Ako govorimo o izdanju šampiona Srbije, ono je bilo možda i najbolje na evropskoj sceni ove sezone. Dosta prilika, prilično dobra igra i nekoliko situacija u kojima je samo jedan dobar potez nedostajao da Zvezda postigne mnogo više od jednog pogotka. Počelo je blagom inicijativom domaćina koji je na startu meča pretio uglavnom preko Luja Opende, a onda kako to obično biva, ekipe poput Lajpciga ne propuštaju da kazne greške na svojoj polovini terena, pa je tako Ćavi Simons proigrao reprezentativca Nemačke Davida Rauma koji je matirao Omrija Glazera.

Zvezda je imala izglednu situaciju sredinom prvog dela igre kada je sa distance šut oprobao Hvang, a lopta otišla pored leve stative. Prilično je poljuljano izgledala odbrana "crvenih bikova", u više navrata je Zvezda uspevala da im oduzme loptu u opasnoj zoni, ali nisu ispeli da kazne nijedan od propusta domaćih. Nedostajao je završan pas, onaj koji bi stvorio stopostotnu priliku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

FK Crvena zvezda AP Photo

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mirisalo je na izjednačenje, sudija Sančez je čak pokazao i na belu tačku nakon starta nad Olajinkom, ali je nakon VAR provera poništio prvobitnu odluku. Nije Zvezda klonula, nastavila je da kidiše i da se bori. Ponovo su je detalji i milimetri delili od pogotka, ali je onda potpuno pala i dopustila nekoliko ozbiljnih šansi Lajpcigu, a jednu od njih u gol je pretvorio Ćavi Simons.

Dobio je prostor mladi ofanzivac i pokazao sav svoj talenat u 59. minutu sjajnim udarcem sa nekih 25 metara. Glazer, koji je u više navrata "vadio kestenje iz vatre" nije imao šanse da nešto promeni. Gol nade i euforiju među više hiljada "zvezdaša" koji su doputovali u Istočnu Nemačku postigao je Marko Stamenić u 70. minutu.

Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, nadalali se izjednačenju, ali umesto toga stigao je kraj svakoj šansi o bodovima. Rezervista Dani Olmo najbolje se snašao u gužvi i u 84. minutu postigao pogodak i doneo drugu pobedu Lajpcigu ove sezone u Ligi šampiona. Crveno-beli su ostali bez evropskog trijumfa ove jeseni nakon tri meča, a za dve nedelje, 7. novembra, očekuje je novi meč protiv nemačkog predstavnika, sada u Beogradu. Jasno je da će se šampion Srbije do kraja grupne faze boriti za treće mesto sa Jang Bojsom koji je poražen u Bernu od Mančester sitija identičnim rezultatom kao i crveno-beli (1:3).

LAJPCIG - CRVENA ZVEZDA (3:1) 

Stadion: Red Bul Arena

Kapacitet: 47.069 

Sudije: Hose Marija Sančez (Španija), Raul Kabanjero (Španija), Injigo Prijeto (Španija)

FK Lajpcig: 

Blasvič - Henriks, Simakan, Lukeba, Raum - Kampl, Šlager - Forsberg, Ćavi Simons - Lois Openda, Poulsen

FK Crvena zvezda: Glazer - Mjiailović, Điga, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Olajinka, Ivanić, Mitrović - Endiaje

Drugo poluvreme: 

90. minut - Četiri minuta nadoknade!  

84. minut - Novi gol... Neverovatna zbrka ispred gola Zvezde, a strelac je Dani Olmo.

80. minut - Menja Barak Bahar, izlazi Stamenić, strelac gola za Zvezdu, a ulazi Aleksandar Katai 

77. minut - Zvezda i dalje napada, igra hrabro u finišu meča! Još uvek ima nade za crveno-bele!

70. minut - Goooool! Postiže Crvena zvezda pogodak, ali će sudija gledati VAR...Ali sve je čisto, Zvezda se vraća u igru (2:1)

 

65. minut - Zvezdini "klinci" na terenu, umesto Rodića, Endijaja i Mitrovića na terenu su Nedeljković, Mijatović i Lučić.

FK Crvena zvezda EPA-EFE/Filip Singer
 

59. minut - Gool! Ćavi Simons je strelac drugog gola za Lajpcig...

54. minut - Razletela se Crvena zvezda u drugom poluvremenu! Crveno-beli dosta angažovaniji i hrabriji!

FK Crvena zvezda AP Photo
 

49. minut - Sjajan napad crveno-belih! Zvezda se probudila u nastavku! Mijailović je na kraju akcije poslao brzu loptu ka golu rivala, ali ona nije stigla do saigrača.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Bahar je ubacio u igru Osmana Bukarija.

Prvo poluvreme: 

45. minut - Španac je produžio tri minuta nadoknade 

FK Crvena zvezda AP Photo
 

40. minut - Otvorio se put Endijaju, krenuo je ka kaznenom prostoru protivnikja, ali kao da je ostao bez snage da završi trk i namesti se na udarac. Stigao ga je protivnik, nakon čega je centarfor završio na zemlji.

38. minut - Pomalo je opao ritam u igri na obe strane, Lajpcig je sada preuzeo ponovo stvari u svoje noge, te diktiraju tempo ove utakmice. Crvena zvezda i dalje traži svoju šansu iz kontre, međutim, teško i dolaze do lopte u ovim minutima.

34. minut - Stamenić je napravio faul, a sudija Hose Marija Sančez je to okarakterisao kao start za žuti karton! 

28. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Gledaće sudija VAR...Ali ipak poništava taj penal...

22. minut - Ivanić se iznenada našao pred golom Lajpciga nakon što se lopta srećno odbila ka njemu. Blasvih je dobro reagovao, a lopta se odbila u korner.

FK Crvena zvezda EPA-EFE/Filip Singer
 

19. minut - Konačno je Zvezda proigrala u nastavku i u par navrata zapretila domaćinu! 

13. minut - Goool! David Raum je iskoristio šansu, odmah je kaznio Zvezdu! (1:0) 

 
Lajpcig - Zvezda AP Photo/Matthias Schrader
 

6. minut - Efikasan početak meča! Počeo je nemački tim polako da preuzima inicijativu

2. minut - Zvezda je odmah zapretila, Hvang je pokušao, ali zamalo je bio neprecizan! 

1. minut - Počela je utakmica! 

20.50 - Ovaj gest Nemaca oduševio je navijače Crvene zvezde: 

20.24 - Zanimljivo je da će ovo biti 36. meč Crvene zvezde protiv nekog nemačkog kluba. Odnos pobeda i poraza je blago na strani bundesligaša - 16:14 uz pet remija. Prvi put crveno-beli su gostovali u Nemačkoj u sezoni 1969/70, kada su poraženi od Forverca.

Najčuveniji su svakako dueli s Bajernom iz Minhena u sezoni 1991/92, kada je Zvezda trasirala put do finala i čuvenog Barija. Poslednji put beogradski klub je gostovao Hofenhajmu u sezoni 2020/21, kada je poražen 2:0.

20.00 - Zvezda i Lajpcig se još nisu sastajali, dok ako je reč o susretima sa ekipama pod pokroviteljstvom Red Bula, onda se crveno-beli mogu slatko nasmejati podsećajući se duela sa timom iz Salcburga od pre nekoliko sezona

19.45 - Izjava Baraka Bahara pred utakmicu: 

- Znamo da smo primili mnogo golova, ali kada vidimo na prošlom meču smo primali iz jedinih šuteva u okvir gola. Da smo igrali još par puta, dobili bismo to sa 5:0 ili 6:0. Hoćemo da popravimo defanzivu. Vidim napredak, ovo je neverovatan tim, ali posebno možemo da napredujemo u odbrani. Poslednje dve utakmice smo dobro igrali, a primali golove. Pokušaćemo to da promenimo. Pokušaćemo da krenemo dobro, ali da nastavimo dobro i na početku drugog poluvremena. Igramo protiv dobrog tima, ali hoćemo da pobedimo svaki meč i verujemo u sebe. Ne odstupam od svoje filozofije. Svi igrači su srećni i na raspolaganju. Imamo dobru konkurenciju unutar tima - rekao je Barak Bahar.

19.08 - Pesma "delija" se orila u centru grada: 

19.05 - Pogledajte kako su "delije" napravile sjajnu atmosferu na ulicama Lajpciga: 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola Lige šampiona između Lajpciga i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Lajpciga. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading