RASPAD SISTEMA Ne možemo nikoga da pobedimo: Srpski fudbal u velikom problemu

11:03 | 27-10-2023

Fudbal 0

Jako, jako loše vesti za domaći fudbal...

FK TSC
Marko Metlaš

Tri utakmice i tri poraza srpskih timova u evropskim takmičenjima za pad od tri mesta na najnovijij UEFA rang-listi koeficijenata.

Sa 13. je Srbija pala na 16. poziciju. Ima ukupno 27.775 bodova, od čega 1.400 iz trenutne sezone i nula za ovu nedelju.

Prvo je Crvena zvezda u Ligi šampiona izgubila od Lajpciga u sredu (3:1), pa su u četvrtak poraženi timovi i u Ligi Evrope i Ligi konferencija. TSC je u Bačkoj Topoli izgubio od Frajburga (3:1), pa je nešto kasnije Čukarički doživeo debakl protiv Fiorentine (6:0) u trećem po rangu evropskom takmičenju. Dakle, tri meča i ukupna gol-razlika 12:2.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

I to nije sve, Srbiji prete Ukrajina (26.600), Izrael (26.375) i Grčka (26.125). Trenutno su dovoljno daleko, ali su isto tako svi oni u ovoj sezoni osvojili mnogo više bodova, Grci 6.000, Izraelci 4.000, a Ukrajinci 2.700 poena. Ukoliko se srpski klubovi ne poprave i koeficijent ostane ispod TOP15 liga, izgubićemo jednog predstavnika u Evropi.

Ako se to dogodi šampion Srbije bi ubuduće igrao kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola. Šampion Kupa (ili drugi na tabeli, ako je prvak Srbije osvojio duplu krunu) igrao bi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi drugoplasirani i trećeplasirani (ili trećeplasirani i četvrtoplasirani), igrali tek od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading