SADA JE I ZVANIČNO Drulović menja Đorđevića na mestu selektora mlade reprezentacije Srbije

18:20 | 31-10-2023

Fudbal 0

Bivši selektor seniora na kormilu reprezentacije

Ljubnko Drulović
EPA/GEORGI LICOVSKI

Na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, donešena je ključna odluka u vezi sa selektorom mlade reprezentacije. 

Dušan Đorđević, dosadašnji selektor, razrešen je dužnosti nakon tri odigrane utakmice, gde je ekipa ostvarila dve pobede, ali i doživela visok poraz od Engleske. 

Đorđević je prihvatio odgovornost za neuspeh i istakao svoju podršku nasledniku, Ljubinku Druloviću. 

PRED "ORLOVIMA" JE VELIKI IZAZOV Selektor Stojković objavio širi spisak, tu je jedno veliko iznenađenje

Miroslav Tanjga, direktor sportskog sektora FSS, izrazio je žaljenje zbog ovog radikalnog poteza, ali je naglasio da je neprincipijelno ignorisati takav rezultat. 

- Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije. Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom naših Orlića koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka - rekao je Tanjga. 

Trenutno, Srbija se nalazi na drugom mestu u grupi sa šest osvojenih bodova, zajedno sa Engleskom, dok je Ukrajina vodeća sa maksimalnim brojem bodova. 

U narednim mečevima protiv Engleske i Luksemburga, mlada reprezentacija Srbije će se suočiti sa važnim iskušenjima na domaćem terenu, te će pokušati ostvariti plasman na Završni turnir Evropskog prvenstva 2025. godine, gde će direktan plasman dobiti pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. 

BONUS VIDEO: 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading