ODABRAO ŠVAJCARSKU PRE SRBIJE Fudbaler koji je nedavno dao gol Zvezdi izabrao Džaku i Šaćirija pre "orlova"

11:15 | 02-11-2023

Fudbal 0

Srbija se javila vrlo brzo, ali je zakasnila jer je vezista ipak izabrao Švajcarsku, za koju nastupaju osvedočeni srbomrsci Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Ugrinić pogodio na "Marakani"
Alo/Marko Metlaš

 

Iako je švajcarski fudbaler sa srpskim pasošem Filip Ugrinić (24), posle utakmice Jang Bojsa sa Crvenom zvezdom, 5. oktobra ove godine govorio da postoji želja da igra za Srbiju, do toga ipak neće doći.

Bio je Filip Ugrinić jedan od strelaca za svoj Jang Bojs u remiju sa Crvenom zvezdom (2:2), a nakon meča je postalo jasno da nije nemoguće da ga vidimo u dresu našeg nacionalnog tima.

 - Postoji želja da igram za Srbiju… Ali za sada se samo Švajcarska javila - poručio je tada Ugrinić.

Srbija se javila vrlo brzo, ali je zakasnila jer je vezista ipak izabrao Švajcarsku, za koju nastupaju osvedočeni srbomrsci Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Naime, predstavnici srpske reprezentacije kontaktirali su Ugrinića i predočili mu da bi mogao da za "orlove" debituje već 15. novembra u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, a da onda bude u konkurenciji i za okršaj sa Bugarskom u ključnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saznaje Kurir.

Ipak, selektor Murat Jakin i direktor državnog tima Pjerluiđi Tami obavili su nekoliko razgovora sa Ugrinićem i uspeli da ga privole da momak poreklom iz Župe dođe u njihov tabor. Filip je prošao sve omladinske selekcije zemlje u kojoj je rođen, a na kraju je selektoru Draganu Stojkoviću i direktoru A tima Stevanu Stojanoviću javio da je ipak izabrao Švajcarsku za koju bi mogao da debituje već u novembarskom ciklusu kvalifikacija.

Blizu odluke da napravi isti izbor je i Ugrinićev saigrač iz Jang Bojsa Darian Maleš, a prioritet čelnika srpskog tima je Aleksandar Pavlović (19), koji je prošlog vikenda debitovao za nemački Bajern i onda potpisao ugovor do 2027. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading