ALBANCI ZARATILI SA PROVOKATOROM Izdajnika Džaku napadaju čak i zemljaci

18:24 | 03-11-2023

Fudbal 0

Granit Džaka, kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske, našao se na udaru tamošnje javnosti, ali i zemljaka

Džaka
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Mediji u Švajcarskoj pišu o ratu koji se vodi između Granita Džake (31) i selektora Murata Jakina (49). Sukob je nastao posle utakmice između Švajcarske i selekcije tzv. Kosova, koja je završena remijem 2:2.

Tada je celokupna švajcarska javnost optužila Džaku za sabotažu. Pokazivani su video-snimci njegove očajne reakcije kod izjednačujućeg gola tima iz Prištine. Međutim, Džaka je izašao pred novinare i optužio selektora Murata Jakina za neadekvatne treninge pred tu utakmicu.

Bivši reprezentativaci Švajcarske, Blerim Džemaili (37) i Admir Mehmedi (32), obojica albanskog porekla kao i Granit Džaka, optužili su zemljaka za nepoštovanje autoriteta i institucije selektora.

- Problem je u ovom trenutku što se borba za vlast vodi u javnosti. Definitivno se između njih dogodilo nešto što mi ne znamo. Sad će opet da se sretnu i verovatno će se sve vrlo brzo zapaliti - rekao je bivši reprezentativac Džemaili u programu Hajmšpil.

Otvorena mržnja prema Srbima

Granit Džaka je zahvaljujući agresivnim ispadima u dresu Švajcarske u mečevima protiv Srbije na Mundijalima u Rusiji i Kataru izgradio imidž borca u tamošnjoj javnosti. Njegove mučke provokacije i otvorena mržnja prema Srbima koju je demonstrirao sa zemljakom Džerdanom Šaćirijem nikada nisu naišli na osudu medija u Švajcarskoj. Očigledno se Džaka toliko osilio da se osetio moćnim da udari i na selektora Jakina, a samim tim i na čelnike FS Švajcarske.

Njegov bivši saigrač iz reprezentacije Mehmedi vidi Džaku kao glavnog krivca i okidača za javni spor.

- Sve je počelo Granitovim intervjuom. Kao kapitenu, nije vam dozvoljeno da dajete ovakav intervju, posebno ne u tako osetljivom trenutku. Čak i ako se sve desilo pet minuta nakon utakmice - prenosi reči Mehmedija švajcarski tabloid Blik.

Džemaili ne veruje da će Jakin tek tako preći preko Džakinih prozivki i napada.

- Posle tri kvalifikacione utakmice u novembru, oni će morati da sednu i razgovaraju o budućnosti. Na kraju krajeva, Granit ima mnogo toga da kaže. A ako je on prvi koji ima problem sa trenerom, onda je pitanje kako će to sve da funkcioniše. Ako jedan ode, možda odu i ostali - rekao je Džemaili.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading