MITRONALDO Srbin povređen? Aha, rešeta mreže uporedo s portugalskom haubicom

06:30 | 05-11-2023

Fudbal 0

Smederevac ima prosek hitac po utakmici u dresu lidera saudijskog šampionata

Aleksandar Mitrović
EPA

 

Kažu, povređen je, neće igrati, a on zabio gol. Kako li Aleksandar Mitrović pogađa kad nije povređen...

Navijači Al Hilala EPA
 

Šalu na stranu, srpski reprezentativac je na najbolji način po sebe i Al Hilal, a i za sve nas koji čekamo da ga gledamo u dresu „orlova“ na kraju kvalifikacija za EP 2024. demantovao pisanje saudijskog portala Arabfive da zbog bola na treningu neće igrati protiv Al Fateha i da ga čekaju detaljni pregledi. A on je igrao, sve do 95. minuta.

 

 

Mrežu je zatresao još u petom, iz jedanaesterca, najavivši pobedu od 2:0 za lidera šampionata moćne kraljevine na Bliskom istoku.

Aleksandar Mitrović EPA
 

Aleksandar Mitrović (29)

15 utakmica

15 golova
3 asistencije

Uz uverenje, dakle, da će selektor Dragan Stojković imati Mitrovića na raspolaganju za meč protiv Bugarske u Leskovcu 19. novembra, ostaje zapisano da je 29-godišnjem Smederevcu ovo bio 15. pogodak na isto toliko mečeva za Al Hilal! Devet puta je matirao golmane u prvenstvu (deset utakmica), četiri puta u Ligi šampiona Azije (tri meča) i u dva navrata u Kupu kralja (dva susreta).

Sergej Milinković Savić EPA
 

SMS visi za Bugare

Nije Mitar, već SMS. Izgleda da nastup protiv Bugara visi Sergeju Milinkoviću Saviću, koji je utakmicu protiv Al Fateha napustio u 74. minutu. S Bliskog istoka stiže aber da je vezista „orlova“ istegao ligament kolena i da ga čeka pauza. Navodno, dvonedeljna. Ostaje da se vidi da li su predviđanja Arapa tačna, mada i bez SMS može - i mora da se osvoji bod protiv Bugarske.

A kakav je to podvig, pokazuje pogled na učinak Kristijana Ronalda, najveće zvezde u sazvežđu saudijskog fudbala.

Kristijano Ronaldo Profimedia
 

Kristijano Ronaldo (38)

16 utakmica
15 golova
8 asistencija

Portugalac je upisao 15 golova na 16 utakmica. I ako je za utehu vremešnom asu, vodeći je na listi strelaca u prvenstvu s 11 pogodaka...

Komentari(0)

Loading