MARAKANA JE PROKLJUČALA Fluminense prvi put u istoriji šampion Južne Amerike

23:50 | 04-11-2023

Fudbal 0

Kenedi golom u produžetku doneo prvu titulu Fluzminenseu.

Brazil
AP Photo/Alexandre Brum

Finale Koša Libertadoresa uvek je spektakl, a posebno kada se u finalu nađu ekipa iz Argentine i Brazila kao što je to slučaj ove godine! Boka Juniors i Fluminense ukrstili su koplja u najvažnijoj utakmici Južne Amerike na "Marakani" u Rio de Žaneiru, a večeras je kultni stadion eksplodirao jer je Fluminense na krilima Kenedija došao do prve titule ikada - 2:1 (1:1) i to nakon produžetaka. 

Fluminense je daleko bolje otvorio meč, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 36. minutu kada je Herman Kano posle asistencije Kenoa matirao Serhija Romera. Nastavili su Brazilci i nakon gola da pritiskaju poslednju liniju Boke, drugi gol je visio u vazduku, ali je on izostao. 

Kazna za sve promašaje stigla je u finišu meča kada je Alvinkula postigao spektakularan meč. Boka je na krilima tog gola pokušala da dođe do preokreta u finišu meča, ali ponovo su mreže mirovale, pa pitanje pobednika nije bilo rešeno nakon 90 minuta. 

Momenat odluke desio se u devetom minutu produžetka. Kenedi je pobegao svojim čuvarima, matirao Romera i doneo prvu titulu Fluminenseu u Kopa Libertadoresa ikada! 

Do kraja meča bilo je nekoliko neprijatnih scena, prvo je strelac gola Kenedi zbog nesportskog ponašanja dobio drugi žuti karton zbog čega je isključen, a potom je i Boka ostala sa desetoricom nakon što je "pocrveneo" Fabra u 112. minutu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading