IZ LONDONA DIGLI GLAS Arsenal izdao važno saopštenje i podržao trenera

23:55 | 05-11-2023

Fudbal 0

Fudbalski klub Arsenal podržao je danas menadžera kluba Mikaela Artetu, koji je kritikovao suđenje na derbi meču 11. kola Premijer lige protiv Njukasla.

FK Arsenal
EPA

 

Arsenal je juče u gostima poražen od Njukasla 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Entonio Gordon u 64. minutu. Ovaj gol su proveravale sudije u VAR sobi zbog tri sporne situacije. Sudije su proveravale da li je lopta pre postignutog gola izašla van terena, kao i da li je fudbaler Njukasla Žoelinton pre asistencije bio u ofsajdu i da li je napravio prekršaj nad protivničkim igračem.

Sudije u VAR sobi su procenile da je sve bilo regularno i priznale su gol, a Arteta je bio nezadovoljan ovom odlukom. Arsenal se danas oglasio saopštenjem u kojem je podržao Artetu i zahvalio se navijačima londonskog kluba na podršci.

- Premijer liga je najbolja liga na svetu sa najboljim igračima, trenerima, navijačima, koji zaslužuju bolje suđenje. Udruženje profesionalnih sudija (PGMOL) bi trebalo da se pozabavi standardom suđenja i fokusira se na akciju, analizu, objašnjenja i izvinjenja. Podržavamo napore Hauarda Veba (predsednik PGMOL-a) i voleli bismo da zajedno radimo na postizanju standarda svetske klase koji naša liga zahteva - saopštio je Arsenal.

 Arsenal se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 24 boda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading