OVO JE RAČUNICA UEFA Evo koje su Zvezdine šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona

14:40 | 07-11-2023

Fudbal 0

Crvena zvezda i Lajpcig sastaju se u 4. kolu Lige šampiona na stadionu "Rajko Mitić" danas od 21 čas

Lajpcig - Zvezda
AP Photo/Matthias Schrader

Iako nije odlučujuća za ostvarenje glavnog cilja, a to je proleće u Evropi, ova utakmica nosi i te kako veliku težinu za crveno-bele, i to iz nekoliko razloga. Prvo, za izlazak iz krize u kojoj se rezultatski očigledno nalaze, drugo zbog finansijske injekcije koju donosi svaki bod u LŠ i treće zbog velike šanse da se napravi veliki korak ka nastavku evropskih takmičenja, bilo u LŠ ili u LE.

Pobeda protiv favorizovanih Nemaca Zvezdi bi dala legitimnu nadu da može da prođe u osminu finala LŠ, i praktično "bukirala" kartu za makar eliminacionu fazu Lige Evrope na proleće. Kalkulacija je mnogo, a UEFA se pobrinula da u procenat iznese proračun šansi Zvezde i svih ostalih klubova za plasman u 16 najboljih timova Starog kontinenta. I, šanse ne izgledaju baš dobro. 

NAJOPASNIJA NAVIJAČKA UTAKMICA U ISTORIJI KLUBA Evo kako su Nemci najavili utakmicu Lajpciga i Zvezde na "Marakani"

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naime, UEFA je na osnovu rezultata od sezone 2003/2004, kada je ustanovljen aktuelni format elitnog takmičenja, pa do danas, napravila kalkulator šansi ekipa za plasman u osminu finala, nakon završenog prvog kruga grupne faze. Zvezda je osvojila jedan bod u tri meča i tek 9% timova je tokom istorije uspevalo da prođe grupu sa takvim učinkom na startu - od ukupno 90, osam ih je prošlo, a 82 su ispala. 

Crvena zvezda je prvi i jedini zvaničan duel protiv RB Lajpciga odigrala u prethodnom kolu Lige šampiona na gostujućem terenu. Utakmica odigrana pre dve nedelje je završena rezultatom 3:1, a gol za crveno-bele je postigao Marko Stamenić. Što se tiče ukupnog skora protiv nemačkih timova, na 36 susreta Zvezda ima 14 pobeda, 17 poraza i pet remija, uz gol razliku 51:65.

Kod velikog broja kladionica, kvota na Crvenu zvezdu kreće se oko 5.30, dok je na Lajpcig oko 1.55. Remi se kreće oko kote 4.5, što govori da je nemački tim apsolutni favorit. Neće imati Nemci Orbana, Olma i Vernera, van stroja je i Bitšijabu, Zvezda je kompletna i ima priliku da to iskoristi.

 BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading