CRVENO-BELI SKUPO PLATILI PROMAŠAJE Zvezda mogla bar do boda, Lajpcig na "Marakani" overio osminu finala - u Bernu ostaje nada o proleću u Ligi Evrope (VIDEO)

22:53 | 07-11-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Lajpciga savladali su Crvenu zvezdu sa 2:1 u Beogradu u meču 4. kola grupne faze Lige šampiona.

Zvezda - Lajpcig
Marko Metlaš

 

Nudio se Lajpcig u Nemačkoj, nudio se i ove večeri na "Marakani", ali Crvena zvezda ponovo to nije uspevala da iskoristi i dođe do novih bodova ove jeseni na evropskoj sceni.

Nisu crveno-beli izgledali loše, imali su igru, znali su šta žele, ali su ponovo izgoreli u istoj toj želji. Puna "Marakana" nadala se da će se ove večeri desiti nešto slično kao onog 6. novembra 2018. kada je pao Liverpul, da su ti dani suđeni Zvezdi, ali nije bilo tako. Bilo je jasno već u 8. minutu da ovo nije Zvezdino veče.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda - Lajpcig Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Ćavi Simons je kao u Lajpcigu, zavrnuo loptu i posla je iza leđa Glazeru. Nastavili su se napadi gostiju i nakon toga, a Zvezda nije uspevala da zapreti čitavo prvo poluvreme.

Openda je mogao da duplira prednost pred sam kraj prvog poluvremena, ali je golman crveno-belih sjajno reagovao, bacio se u noge rivalu i pokupio živu loptu. Međutim, to nije trglo domaćina u nastavku... Benjamin Šeško pogodio je stativu, a onda promašio sa samo nekoliko metara i propustio veliku priliku.

Zvezda - Lajpcig Marko Metlaš
 

I baš kada je Zvezda pritiskala, imala priliku preko Olajinke i Ndiaja, ali je u oba navrata sjajno branio gostujući golman, stigla je kazna. Openda je bio najbrži u kontri i lako matirao Glazera.

Odgovorila je Zvezda samo nekoliko minuta kasnije kada je Henrihs poslao loptu u sopstvenu mrežu posle centaršuta Hvanga, ali je to bilo sve od crveno-belih ove večeri.

Šampion Srbije će se za treće mesto i proleće u Ligi Evrope boriti sa Jang Bojsom u Bernu 28. novembra. Švajcarci su ove večeri poraženi od Mančester sitija u Engleskoj sa 0:3.

CRVENA ZVEZDA - LAJPCIG 1:2 (0:1)

Henrihs (autogol) u 81. minutu za Zvezdu - Simons u 8. minutu, Openda u 77. minutu za Lajpcig

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Danijele Orsato (Italija)

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Dragović, Rodić, Điga, Mijailović (od 46. Nedeljković), Kanga, Hvang, Ivanić (od 69. Olajinka), Bukari, Lučić, Kraso (od 46. Endiaje).

LAJPCIG: lasvič, Raum, Lukeba, Simakan, Henrihs, Forsberg (od 70. Baumbartner), Šlager, Haidara, Simons, Openda, Šeško (od 70. Klosterman).

KRAJ!

90. minut - Još četiri minuta nadoknade!

81. minut - GOOOOOOL! Zvezda je ponovo u igri! Henrihs je pogodio sopstvenu mrežu posle centaršuta Hvanga!

77. minut - GOOOOL! Kazna za promašaje je brzo stigla. Openda je bio najbrži u kontri i matirao Glazera, čini se, za pobedu gostiju.

74. minut - Velika prilika sada za Zvezdu! Olajinka je ostao sam protiv golmana Iasviča, ali je gađao pravo u njega, nakon toga se lopta odbila do Endiaja koji je učinio isto!

73. minut - Lučić je bio neoprezan i zaradio žuti karton.

70. minut - Menjaju i gosti, Forsberg prepušta mesto Baumgartneru, dok će Šeška zameniti Klosterman.

69. minut - Treća promena u Zvezdi. Umesto Ivanića na terenu je Olajinka.

59. minut - Agresivno su gosti ušli u drugi deo igre. Sada je Henrihs dobija javnu opomenu.

56. minut - Lukeba je bio preoštar i zaradio žuti karton.

52. minut - Ivanić je dugo vukao Simonsa i na kraju dobio žuti karton.

51. minut - Dosta je sreće sada imala Zvezda. Šeško je prvo pogodio stativu sa nekih 20 metara, a onda promašio sa nekoliko metara i poslao loptu daleko iznad gola koji brani Glazer.

50. minut - Inicijativa Zvezde na startu drugog dela igre. Kanga je oprobao udarac, ali lopta ide preko gola. Nakon toga opasan start Simanaka koji je prvi upisani igrač gostiju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dve promene u redovima Zvezde. Umesto Mijailovića u igri je Kosta Nedeljković, dok će Endiaje u igru umesto Krasoa.

POLUVREME!

45. minut - Još dva minuta nadoknade!

44. minut - Kakvu je sada šansu imao Openda i kako je Glazer sjajno sprečio drugi gol. Rodić je dodao loptu pravo u noge protivniku, a golman Zvezde u poslednji čas se bacio u noge napadaču gostiju i izbio loptu.

41. minut - Openda se našao u dobroj šansi, šutirao sa nekih 20 metara, ali je neko od dafanzivaca Zvezde uspeo da izblokira udarac.

28. minut - Faul Krasoa i novi žuti karton za Zvezdu.

24. minut - Bio je u prilici Benjamin Šeško, ali je njegov udarac pogodio samo spoljni deo mreže.

8. minut - GOOOOL! Vodi Lajpcig! Ćavi Simons je ostao sam, pronašao prostor i slično kao i u Nemačkoj plasirao loptu u desni ugao gola Zvezde!

6. minut - Oštar start Srđana Mijailovića. Sudija Orsato nije oklevao i pokazao mu odmah žuti karton.

21.00 - Utakmica je počela!

20.26 - Nešto više od pola sata pred utakmicu, evo kako izgleda situacija što se tiče posećenosti:

Alo Alo
 
Alo Alo
 

18.01 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 4. kola grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i Lajpciga. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa beogradske "Marakane".

 

 

Komentari(0)

Loading