OVO NIKAKO NIJE DOBRO Sve su glasnije priče o fudbalskoj Superligi, predsednik Reala je ponovo podigao prašinu

23:26 | 11-11-2023

Fudbal 0

Predsednik fudbalskog kluba Real Florentino Peres izjavio je da je novi format Lige šampiona apsurdan i da je Superliga fudbalu potrebnija nego ikada, prenosi ESPN.

sport
Tanjug/Ap

 

Projekat Evropske Superlige pokrenulo je 2021. godine 12 klubova iz Engleske, Španije i Italije. Posle burnih reakcija javnosti iz projekta su se povukli Arsenal, Liverpul, Mančester Junajted, Mančester Siti, Totenhem, Čelsi, Milan, Inter i Atletiko Madrid. Deo projekta su ostali Barselona, Real i Juventus.

- Fudbal trpi do sada neviđenu institucionalnu krizu. Situacija je veoma ozbiljna. Ili ćemo reagovati sada ili fudbal neće preživeti. Najveći problem je taj što postoje ljudi koji vode fudbal koji ne misle na navijače. Evropski fudbal ne pripada predsedniku UEFA, niti španski fudbal pripada La Ligi. Superliga je sada potrebnija fudbalu više nego ikad - istakao je Peres.

Dodao je da je cilj Superlige da se ponudi najbolji fudbal navijačima i da su klubovi ti koji moraju da sami kontrolišu svoju sudbinu.

- Sve je više klubova koji iz godine u godinu gube milione bez obzira na to koliko novca imaju njihovi vlasnici. Zahtevam takođe uvođenje novih fer-plej regulativa, koje neki klubovi ne poštuju i niko ih ne kažnjava zbog toga. Situacija nije stabilna, niti može da bude. Optužuju nas da želimo da napustimo nacionalni šampionat, što je laž. Real Madrid snosi odgovornost za evropski fudbal. Novi format Lige šampiona je neuobičajen i apsurdan projekat. Takav model će samo da još više udalji navijače od fudbala, posebno one najmlađe - zaključio je Peres.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading