PIKSI SE OBRAĆA JAVNOSTI PRED MEČEVE SRBIJE Osam igrača neće biti na okupljanju, pucaćemo iz svih oružja protiv Bugarske

12:37 | 13-11-2023

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se danas javnosti u 12 časova

Dragan Stojković Piksi
Tanjug

​Selekcija Srbije će prvo igrati prijateljsku utakmicu protiv Belgije u sredu, a zatim će 19. novembra odigrati protiv selekcije Bugarske u utakmici koja će najverovatnije odlučiti da li će naša selekcija igrati na Evropskom prvenstvu.

"ORLOVI" OVERAVAJU VIZU ZA EURO Evo kada se Piksi obraća naciji pred utakmicu odluke

Podsetimo, Srbiji je na toj utakmici dovoljan bod.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Istakao je da nema zamene za Ljubinka Drulovića.

- Ko će zameniti Drulovića? Niko. Ne razmišljamo o tome, samo da dobijemo Bugare. To je nebitno - rekao je Piksi.

Srpski trener je tim koji izvede smatra da je najbolji u tom trenutku.

- Svaki sastav koji izađe - ja mislim da je najidealniji. Sada kada promenite igrače u smislu pozicija, to ništa ne znači jer na to utiče mnogo faktora. Da li se neko oseća loše tog dana, pa ga ne vidite u sastavu, pa mislite Piksi ga sklonio i tako dalje. Ja koji tim izvedem - smatram da je najbolji u tom momentu. Ova grupa igrača se dobro poznaje i nema nekih velikih tajni ili nečega što oni ne razumeju. Ne lutam kada je sastav u pitanju, pa da me glava boli. Mirno spavam noć pred utakmice - rekao je Piksi i dodao da su dovoljna dvojica napadača - Mitrović i Vlahović.

Piksi će ostati selektor ako se reprezentacija Srbije plasira na Evropsko prvenstvo.

- Nema potrebe da se boji iko, moj ugovor traje do kraja ove godine, u slučaju da se kvalifikujemo - automatski se produžava do kraja Evropskog prvenstva. Nisam pričao o ugovoru, nije momenat za to, ne treba niko da brine što se toga tiče - rekao je Piksi o ugovoru.

- Nadam se da ću voditi Srbiju na EP. Ja sam od 1. januara slobodan agent, što mi dozvoljavaju FIFA pravila. Postoji li mogućnost da obavljam dve funkcije? To ne bih sebi dozvolio, to je neozbiljno.

Crna Gora će igrati u Litvaniji, a Srbiji će u tom meču odgovarati da Litvanci uzmu bar bod.

- Ne bih imao ništa protiv da nam poklone Litvanci u Podgorici. Kako god da se to završi, mi želimo da pobedom završimo kvalifikacije i to se podrazumeva - pobeda. I nema tu nikakvih kalkulacija. Matematički, kada gledate, Srbiji treba bod, ali mislite da ćemo da igramo na nerešeno? Da spremimo tim za 0:0? Pucaćemo iz svih oružja, tu nema priče, želimo da trijumfalno završimo kvalifikacije - rekao je Piksi.

Istakao je Dragan Stojković Piksi da je spreman da izađe u susret što se tiče Aleksandra Pavlovića.

- Od njega zavisi, što se nas tiče - mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da mi nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo - kazao je Piksi.

- Pratimo i još dosta njih, ali ne bih da pominjem i dobiju publicitet i da se koriste te stvari. U tim stvarima ima dosta neiskrenosti. Vama medijiam se kaže jedno, a radi se drugo. Ne mislim sa naše strane. Sve što sam rekao, stojim iza toga, ali sa druge strane mislim da postoji dosta neiskrenosti. Koristi se situacija, momenat, ovi su me zvali i kao ako nećete, idem tamo. I obrnuto. To je igra.

Progovorio je naš trener i o kazni UEFA.

- Koliko puta treba da budemo kažnjeni da bi nam došlo iz... u glavu? Da se nauči više, da dođemo pameti, da igramo u normalnom ambijentu i ne budemo stalno pod kaznama i trpimo kritike. Ja ne znam što se to dešava, fudbal je praznik i radost, nešto mnogo lepo, zašto to radimo? Podrška sa tribina je mnogo važna, lepo je što će doći deca, ali dajte da i mi odigramo u normalnim uslovima. Ovo sve ne znam kako da objasnim - kazao je Piksi.

"Valjda će ovo biti poslednja opomena da ne budemo više kažnjavani".

Upitan je da li će pozvati Krstajića oko saveta za susret protiv selekcije Bugarske.

- Nema potrebe da zovem Krstajića, to je isti tim. Ne znam ni da se čujemo šta bi mogao da mi kaže. Nema potrebe za takvim stvarima. Poznajemo se dobro, bili su na pragu iznenađenja u Razgradu, a sada moramo da budemo pravi - rekao je Piksi.

Uporedio je naš trener Ilića, koji je sinoć dao pobedonosni gol za Partizan sa Markom Van Bastenom.

- Nisam znao da Ilić takve golove po stiže. kao da sam gledao Van Bastena - rekao je Piksi, govoreći od Mihailu Iliću iz Partizana.

Istakao je srpski strateg da uspeh ne pripisuje sebi i da je cilj za sve isti.

"Nisam bitan ja uopšte, bitan je kolektiv i bitan je srpski fudbal. Ako pogledamo naše klubove u Evropi, shvatićete neke stvari, biće vam mnogo toga jasno. Uspeh reprezentacije je mnogo važan i krucijalan za srpski fudbal. Taj uspeh neću pripisati sebi. Neko sam ko je vrlo racionalan i ko ostavlja prostor drugima da se raduju, a meni će biti privatna i trenerska satisfakcija da ljude koje vodim, koje učim i motivišem, naprave iskorak i odu na Evropsko prvenstvo. Ima vremena, pa da ne pričamo u napred, cilj je za sve nas isti", dodao je Piksi.

Bugarska ima novog selektora, a trener "orlova" je rekao da reprezentacija Srbije svoj cilj ne menja.

- Ne menja ništa, mi znamo cilj i želimo da ga ostvarimo. Ovakvu šansu ne smemo da propustimo. Taj meč se igra na domaćem terenu i uz sav respekt prema Bugarima, imamo dovoljno pameti, motivacije, kvaliteta i svega što treba da ima jedan tim. Sve je u našim rukama i mi sami o sebi odlučujemo. Mi delimo našu sudbinu. Verujem da će tako i biti. Promenili su selektora, ali ne igra. Još nisam video nekog da je ušao i igrao, tako da ne verujem da će imati tu privilegiju. Ne menja se ništa, hoćemo da odvedemo Srbiju na Evropsko prvenstvo i time sam okupiran - naglasio je Piksi.

Dragan Stojković Piksi je upitan da prokomentariše meč sa Belgijom.

- Imamo tešku utakmicu sa jakim timom kao što je Belgija, očekujem tešku proveru, posebno jer ćemo mi mislima biti u Leskovcu. Na nama je da odigramo najbolje što je moguće - rekao je Piksi.

Upitan je da li su svi na spisku zdravi.

- Svi koji su pozvani - neće biti ovde iz opravdanih razloga. Moje je da objasnim... Što se tiče Lazovića, ima povredu zadnje lože, tako da neće biti sa nama. Za Sergeja znate da ima povredu kolena, pauza oko četiri nedelje. Gaćinović nije bio na spisku, ali radi se o igraču koji je imao problem sa zadnjom ložom i zato ga nisam zvao. On ne može da odigra 90 minuta. Srđan Babić ima upalu grla i ne treba da dolazi, ako bude bolje, priključiće se u sredu - kazao je selektor koji zvuči kao da je prehlađen.

- Znate i da mlada reprezentacija Srbije ima ciklus važnih utakmica i u razgovoru sa Drulovićem i u interesu srpskog fudbala odlučili smo se da Ilića, Ratkova, Mitrovića i Lučića pošaljemo kod njega - naglasio je Piksi.

Na spisku reprezentacije su:

Golmani: Vanja Milinković - Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)


Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Eraković (Zenit), Strahinja Pavlović (RB Salcburg), Srđan Babić (Spartak, Moskva)


Vezni red: Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Saša Lukić (Fulam), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Đuričić (Panatinaikos)


Napad: Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (RB Salcburg), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading