NIZ AKTIVNOSTI „DIJABETES REVOLUCIJE” I FONDACIJE MOZZART UOČI 14. NOVEMBRA, SVETSKOG DANA DIJABETESA

15:35 | 13-11-2023

Fudbal 0

Cilj je da sva deca u Srbiji do 18 godina, a potom i svi oboleli od dijabetesa tip 1, dobiju pravo na senzore koji kontinuirano mere šećer

Mocartsport
Promo

Kampanja „Milion čučnjeva za milion ljudi sa dijabetesom” zahuktava se uoči 14. novembra, svetskog dana borbe protiv ove teške bolesti.

Posle košarkaša Partizana i Crvene zvezde, akciju Fondacije Mozzart u sklopu inicijative „Dijabetes revolucije” podržali su i fudbaleri širom Mozzart Bet Super i Prve lige Srbije, koji su prošli vikend izašli na teren u majicama „Svaki čučanj vredi više” i zagrevali se uz ovu humanu vežbu.

Cilj izazova sa čučnjevima je da sva deca u Srbiji do 18 godina, a potom i svi oboleli od dijabetesa tip 1, dobiju pravo na senzore koji kontinuirano mere šećer, a ovaj projekat podržalo je i Ministarstvo zdravlja.

Mocartsport Promo
 

Baš tim povodom je ispred Šoping centra Rajićeva u Knez Mihajlovoj organizovan skup na kome se potpisivala peticija, a podršku su dali ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Fondacije Mozzart, glumac Nebojša Dugalić, kao i veliki broj građana.

- U novembru svi zajedno radimo čučnjeve kako bismo obeležili Svetski dan borbe protiv dijabetesa i kako bi deca dobila senzore za merenje šećera. Pozivamo igrače i navijače da urade jedan čučanj! Hvala Fondaciji Mozzart što je prepoznala važnost ovog projekta i donirala 20.000 evra za pomoć deci sa Kosova i Metohije koja boluju od dijabetesa - poručila su braća Rajić iz organizacije „Dijabetes revolucija”.

Mocartsport Promo
 

Istaknuti dramski umetnik Nebojša Dugalić pozdravio je napore Fondacije Mozzart da u ovu borbu uključi što više poznatih ličnosti iz sveta sporta.

U okviru nedavnog derbija ABA lige, košarkaši Partizana i Crvene zvezde izašli su na parket u majicama sa porukom „Svaki čučanj vredi više” i pozvali navijače da se priključe akciji. Ovacije su odjeknule u „Areni”, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a Fondacija Mozzart je u sklopu ove akcije donirala 20.000 evra za pomoć deci sa Kosova i Metohije koja boluju od dijabetesa. Sredstva će biti usmerena za kupovinu senzora za merenja šećera u krvi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading