RAJKOVIĆ SPREČIO UBEDLJIV PORAZ SRBIJE "Orlovi" nisu blistali u generalnoj probi pred istorijski meč

22:35 | 15-11-2023

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Belgije sa 1:0 u prijateljskoj utakmici

Belgija - Srbija
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ovaj meč je bio generalna proba "orlova" pred duel sa Bugarskom u kom treba overiti vizu za Evropsko prvenstvo.

Samo što je utakmica počela Srbija je primila gol.

Janik Karasko iskoristio je veliku grešku Strahinje Pavlovića, nakon toga i intervenciju Predraga Rajkovića i doveo svoj tim u vođstvo.

Prvo poluvreme je bilo jako loše kada je u pitanju naš tim. Tri čista zicera je "skinuo" Rajković i sjajnim bravurama izluđivao Opendu.

Jedni pokušaj vredan pomena za Srbiju imao je Filp Đuričić kada je sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Stojković je početkom drugog poluvremena u igru uveo Kostića i Lukića koji su uneli svežu krv u igri "orlova", ali na drugoj strani Deman je bio taj koji je mogao da savlada Rajkovića koji je ove večeri bio fenomenalan.

Nakon toga, u igru su ušli i Mitrović, Tadić i Milenković, a nedugo zatim je Srbija propustila lepu priliku kada je Radonjić posle driblinga iskosa s desne strane šutirao iznad gola Selsa.

Ponovo se posle toga istakao Rajković, ovoga puta odbranom udarca Bačuajia, a uzvratio je Mitrović posle centaršuta Kostića kada je loptu poslao pored stative.

Najbolju priliku na meču propustio je Đuričić koji je posle dodavanja Kostića po drugi put pogodio okvir gola sa ivice peterca.

Nije Srbija blistala, ali nadamo se da će u nedelju izgledati mnogo bolje i da će se pobedom nad Bugarskom overiti plasman na EURO.

Belgija - Srbija 1:0 (1:0)

Stadion: u Levenu

Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

Belgija: Sels – Debast, Al-Dahil, Teate (od 46. Faes), Deman (od 78. Kastanj) – Vermeren, Mangala (od 46. Vrangs), Tilemans – Bakajoko (od 46. Lukebakio), Openda (od 67. Batšuaji), Karasko (od 67. Trosard).

Srbija: Rajković – Veljković, Gudelj (od 67. Milenković), Pavlović – Radonjić (od 70. Živković), Maksimović, Grujić (od 46. Lukić), Mladenović (od 46. Kostić) – Samardžić (od 67. Tadić), Đuričić – Vlahović (od 67. Mitrović).

90. minut - Kraj! Poraz Srbije minimalnim rezultatom!

89. minut - Kakva šansa za Srbiju, Đuričić pogađa prečku!

84. minut - Finiš utakmice, Srbija pred pobedom.

78. minut - Karakteristična akcija Srbije. Mitrović je čekao centaršut Kostića. Udarac glavom našeg strelca odlazi pored gola. Opasniji smo poslednjih 10 minuta.

73. minut - Ponovo Rajković sjajno reaguje, ovoga puta posle šuta Bačvaija.

70. minut - Probao je Radonjić samo nekoliko sekundi pre nego što je ustupio mesto Andriji Živkoviću. Kreirao je Radonjić dobru poziciju za udarac, ali je lopta otišla preko gola.

60. minut - I dalje ništa. Ni od domaćina, ni Piksijevog tima. Čekamo i dalje prvi ozbiljniji napad u drugom poluvremenu. Očajnih 15 minuta za oba tima.

Belgija - Srbija Marko Metlaš
 

 

51. minut - Ništa zanimljivo u prvih pet minuta nastavka meča.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme uz ukupno pet izmena. Završili su meč Grujić i Filip Mladenović, dok će u nastavku igrati Filip Kostić i Saša Lukić. Menjao je i Tedesko. Igraće u nastavku Vranks, Lukebakio i Faes.

45. minut - Poluvreme, Srbija gubi 1:0.

43. minut - Nova velika šansa za Belgiju! Openda je opet bio u prilici, ali Rajković je začarao mrežu za napadača "đavola".

40. minut - Stvorila je Srbija odličan napad, Vlahović se ubacivao u prostor, a Đuričić je imao loptu na 20 metara od gola i onda je probao da kroz dvojicu Belgijanaca odigra pas za Vlahovića i pogrešio je.

33. minut - Ponovo Openda ima zicer i ponovo Rajković izlazi kao pobednik.

31. minut - Najbolja prilika za Srbiju! Filip Đuričić je oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu!

26. minut - Velika šansa za Belgiju.Tilemans je iz dubine poslao dugu loptu za Opendu, koji je pretrčao srpske štopere, izašao sam na Rajkovića, ali mu je srpski golman odbranio taj zicer.

24. minut - Novi dobar napad Srbije, Mladenović pronalazi Samardžića, ali ovaj loše zahvata loptu, bez opasnosti po gol Belgije.

Belgija - Srbija AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
 

 

22. minut - Najzad jedan dug napad Srbije, dva centaršuta u šesnaesterac na Vlahovića, koji nije uspeo nijednom iz dva pokušaja da primiri loptu, da bi se okrenuo na šut.

12. minut - Bleda igra Srbije na početku utakmice.

5. minut - Novi opasan napad Belgije, brani se Srbija.

2. minut - Gol! Belgija već vodi, Karasko koristi veliku grešku u odbrani Srbije i Rajković je matiran.

1. minut - Utakmica je počela!

19.43 - Obojica selektora su se odlučila za kombinovane sastave večeras. Dragan Stojković Piksi je poslao na teren ekipu u prepoznatljivoj formaciji 3-4-2-1, ali će na golu biti Rajković, u veznom redu Radonjić, Grujić, Maksimović i Mladenović, ispred njih Đuričić i Samardžić i u špicu Vlahović. Praktično samo odbrambenu liniju čine igrači koji su starteri u najjačem sastavu - osim Milenkovića.

 

 

19.37 - Obilne padavine u Belgiji mogle su da naprave veliki problem fudbalskim reprezentacijama koje su davno zakazale prijateljski susret. Pričalo se čak i da će meč biti otkazan jer Srbija nije trenirala.

Kompromis je napravljen je tako što je meč iz Brisela prebačen u obližnji Leven

19.32 - Pred meč u Levenu stigla je veoma važna vest za Srbiju - meč poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, protiv Bugarske u Leskovcu, neće se igrati samo sa decom do 14 godina na tribinama. Delimično je uspela žalba koju je FSS poslao u nion, pa će na tribinama biti i odraslih navijača.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskoj utakmici između Belgije i Srbije. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Levena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading