IGRAMO PROTIV RASTEREĆENOG RIVALA Piksi pred Bugare: Nemam ni najmanju dilemu kojih ću 11 izvesti na teren

17:03 | 18-11-2023

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zajedno sa kapitenom Duušanom Tadićem obradio se medijima pred odlučujući duel sa Bugarskom

Piksi
Alo/Marko Metlaš

Selektor Srbije svestan je da cela nacija dugo iščekuje Evropsko prvenstvo.

-Srećni smo što prvi put van Beograda, na jugu Srbije, igramo ovako važnu, najvažniju, utakmicu u ovim kvalifikacijama, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči utakmice protiv Bugarske.

Srbija sutra od 15 sati na stadionu "Dubočica" u Leskovcu dočekuje Bugare i potreban je bod za istorijski plasman na EURO, prvi posle 24 godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Nemam ni najmanju dilemu oko sastava tima, znam startnih 11 i jedva čekamo utakmicu. Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovde ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu- istakao je Stojković na konferenciji za medije u Leskovcu.

U drugom meču G grupe sastaju se Mađarska i Crna Gora. Ovo je istorijska utakmica i ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas, dodao je selektor.

-Ovo je velika utakmica i za njihove karijere. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobedimo- naglasio je Stojković i dodao da je emotivan jer je ekipa smeštena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio je i kapiten na poslednjem učešću na EURO 2000. godine.

Na pitanje da li je posebna motivacjja što će predsednik Aleksandar Vučić gledati utakmicu, Stojković je rekao da će mu biti drago da dođe i da da veruje da će biti vatreni navijač

-Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na EURO, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione-naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić istakao je da je ekipa u jako dobroj situaciji i da želi to da kruniše dobrom igrom i pobedom u stilu ode na EP.

-Posle dva Svetska, bilo bi lepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbija ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi- poručio je Tadić i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.
 

Komentari(0)

Loading