SRBIJO, OBELEŽI OVAJ DAN U KALENDARU Evo kada se održava žreb za Evropsko prvenstvo

17:42 | 19-11-2023

Fudbal 0

"Orlovi" će napokon zaigrati na EP

Fudbalska reprezentacija Srbije
AP Photo

Fudbalska reprezentacija Srbije konačno će se, prvi put od 2000. godine i pod imenom Srbija, takmičiti na Evropskom prvenstvu! U poslednjem kolu kvalifikacija orlovi su odigrali nerešeno sa Bugarskom (2:2) i overili vizu za Nemačku, gde će se od 14. juna do 14. jula 2024. održati smotra najboljih kontinentalnih selekcija.

Na turniru će učestvovati 24 reprezentacije, podeljene u šest grupa, a žreb njihovih sastava zakazan je za 2. decembar u Hamburgu, s početkom u 18 časova.

Trenutno je sigurno samo da će u prvom šeširu biti domaćin Nemačka, te pobednici svojih grupa - Portugalija, Francuska i Engleska, dok će Mađarska kao prva iz naše grupe u drugi šešir, a Srbija, bi iznenada mogla da ispadne iz trećeg u četvrti šešir. Iako je nekoliko minuta tokom meča u Leskovcu bila i u drugom!

Interesantno je i da ćemo imena poslednja tri učesnika, pobednike plej-ofa na osnovu plasmana u Ligi nacija, dobiti tek u martu. Za njih su rezervisana mesta u četvrtom šeširu, tako da neće remetiti sastave grupa određenih žrebom.

Utakmice Evropskog prvenstva u Nemačkoj biće igrane u 10 gradova, a pored Hamburga u kom će se održati žreb to su još Berlin, Minhen, Dortmund, Štutgart, Gelzenkirhen, Frankfurt, Lajpcig, Keln i Dizeldorf.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading