NOVI PORAZ MILOŠEVIĆEVE BOSNE Slovačka slavila u Zenici, Španija pobedila Gruziju

23:42 | 19-11-2023

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Valjadolidu selekciju Gruzije rezultatom 3:1 u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godne u Nemačkoj.

Savo Milošević
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Golove za Španiju postigli su Robin Le Normand u četvrtom, Feran Tores u 55. i Luka Lohošvili (autogol) u 72. minutu. Španski fudbaleer Gavi povredio se u 26. minutu zbog čega je u suzama napustio teren. Jedini strelac za goste bio je Hviča Kvaračelija u 10. minutu. Škotska i Norveška su odigrale bez golova.

Španija je kvalifikacije za EP 2024. završila na prvom mestu na tabeli sa 21 bodom, dok je Škotska druga sa 17. Ove dve selekcije će igrati na EP u Nemačkoj. Norveška je treća sa 11 bodova, dok je Gruzija četvrta sa osam. Kipar je poslednji bez bodova. Gruzija će igrati u plej-ofu za plasman na EP 2024. zahvaljujući Ligi nacija.

Selekcija Slovačke pobedila je u Zenici reprezentaciju Bosne i Hercegovine 2:1 u meču grupe J kvalifikacija za EP 2024. BiH je povela autogolom Patrika Hrovoskog u 49. minutu. Slovačka je stigla do pobede golovima Roberta Boženika u 52. i Lubomira Satke u 71. minutu. BiH je meč završila sa fudbalerom manje, pošto je u 63. minutu isključen Renato Gojković.

Portugalija je na svom terenu pobedila Island 2:0, dok je Luksemburg u gostima bio bolji od Lihtenštajna.

Portugalija je kvalifikacije u grupi J završila sa svih 10 pobeda i 30 bodova. Slovačka je druga sa 22. Ove dve selekcije će igrati na EP u Nemačkoj. Luksemburg je treći sa 17 bodova, dok je Island četvrti sa 10. BiH je takmičenje završila na petom mestu sa devet bodova, dok je Lihtenštajn poslednji bez bodova.

Selekcije BiH i Luksemburga će igrati u plej-ofu za plasman na EP 2024. na osnovu rezultata u Ligi nacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading