ORLIĆE POGLEDALA SREĆA Srbija ide ka Evropskom prvenstvu uprkos porazu od Škotske u meču odluke

16:00 | 21-11-2023

Fudbal 0

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina i mlađi) plasirala se u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Orlići
FSS

Orlići nastavljaju put ka kontinentalnom šampionatu, uprkos porazu od Škotske rezultatom 2:1 u poslednjem meču grupe 3, zahvaljujući senzacionalnoj pobedi Andore nad Bugarskom (2:1) u drugoj utakmici grupe.

Uoči završnog kola turnira u Varni, Srbija i Škotska su ušle sa po četiri boda, Bugarska je imala dva, a Andora nijedan. Našem timu je samo pobeda „igrala“ kako ne bi zavisio od ishoda druge utakmice, gde je Bugarska kao domaćin bila veliki favorit, pošto je imao lošiju gol razliku od Škota.

Trijumf, ipak, nije ostvaren. Pa ni remi. Uzalud su igrači Radovana Krivokapića imali inicijativu sve vreme i velike šanse, pa i jednu pogođenu prečku. 

Pad koncentracije u finišu prvog poluvremena i na kraju utakmice, presudili su u korist Ostrvljana. Magnus Mekenzi golom u 42. minutu i Malači Šarp u 90. rešili su utakmicu. Jovan Milošević je u nadoknadi iz penala samo ublažio poraz. 

TADIĆ ASISTIRA ZA PLASMAN NA EURO, ALI I U HUMANOJ MISIJI FONDACIJE MOZZART! Fondacija otkupila dres kapitena sa susreta u Leskovcu, a fond od milion dinara ide u humanitarne svrhe

Srbija je već na poluvremenu bila u nokdaunu. Gubila je od Škota, a Bugari su vodili protiv Andore. Smešio nam se veliki krah u kvalifikacijama.

Ipak, u nastavku se se dogodio neverovatan obrt. Postali smo miljenici sreće! Andora je uspela da poravna početkom drugog dela, pa je Bugarska dobila crveni karton i tako sama doprinela senzaciji, koja je krunisana preokretom Andore i prolaskom Orlića u narednu fazu kvalifikacija.

Škotska je osvojila ukupno sedam bodova i kao lider grupe dalje. Srbija sa pozicije dva i četiri boda prolazi. Andora je treća sa tri, a Bugarska poslednja sa dva.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

Komentari(0)

Loading