ZELENO SVETLO Klubovi Premijer lige odobrili pojačanje Njukasla iz Arabije

18:40 | 21-11-2023

Fudbal 0

Vlasnici Njukasla u Saudijskoj Arabiji imaju većinsku kontrolu u nekoliko klubova, te timovi iz Premijer lige uskoro neće moći da dovode igrače iz tih klubova

Njukasl
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Njukasl će u zimskom prelaznom roku moći da dovede na pozajmicu igrače iz Saudijske Arabije, odlučeno je danas na sastanku klubova Premijer lige, a prenosi engleski dnevnik San.

Premijer liga je ranije donela odluku da od sledećeg leta stupi na snagu pravilo da klubovi ne mogu da dovode pojačanja iz klubova koji su u vlasništvu istih osoba ili kompanija.

Vlasnici Njukasla u Saudijskoj Arabiji imaju većinsku kontrolu u četiri kluba. To su Al Ahli, Al Itihad, Al Hilal i Al Nasr.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Deo klubova Premijer lige je želeo da pravilo stupi na snagu već u januaru, da bi se onemogućilo da Njukasl dovede igrače iz Saudijske Arabije, iz nekog od klubova koji su u vlasništvu iste kompanije koja je pre dve godine preuzela većinsko vlasništvo u Njukaslu.

Da bi se to desilo, po pravilima Premijer lige bila je potrebna dvotrećinska većina glasova od 20 klubova engleske elite, ali je na današnjem sastanku samo 13 od potrebnih 14 klubova glasalo za uvođenje novog pravila već u januaru.

To znači da Njukasl već u januaru iz Saudijske Arabije može da dovede zamenu za suspendovanog Sandra Tonalija, koji zbog nelegalnog klađenja ne može da igra do kraja sezone.

Komentari(0)

Loading