SPREMA SE PRAVI ŠOK Osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom, nastavio da niže dobre rezultate, a sada je prinuđen da podnese ostavku?

06:00 | 23-11-2023

Fudbal 0

Čini se da Argentina trenutno živi fudbalsku bajku, a da ju je kreirao upravo Skaloni, zajedno sa junakom Lionelom Mesijem i njegovim saigračima, ali...

Lionel Skaloni
Tanjug/Ap

 

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni najavio je odlazak sa te pozicije i izazvao dramu među čelnicima tamošnjeg Saveza.

Čini se da Argentina trenutno živi fudbalsku bajku, a da ju je kreirao upravo Skaloni, zajedno sa junakom Lionelom Mesijem i njegovim saigračima. Aktuelni je prvak Južne Amerike, doneo je "gaučosima" jako željenu i dugo čekanu titulu svetskog prvaka i jedan je od heroja nacije. Protekle noći Argentinci su u gostima savladali Brazil (1:0) u kvalifikacijama za Mundijal. Skaloni nije dozvolio sebi da bude euforičan, već je imao prilično otrežnjujuču poruku.

- Nakupilo se stvari o kojima moram da razmislim. Ovi igrači su mi dali mnogo. Dali su mnogo celom stručnom štabu. Celoj državi i narodu. Sada moram da razmislim šta dalje. Ovo nije oproštaj ili tako nešto, ali moram hladne glave da razmislim. Lestvica je podignuta jako visoko i teško je nastaviti sa pobedama. Rekao sam igračima, reći ću i predsedniku da je ovoj reprezentaciji potreban selektor koji ima maksimalnu moguću energiju - rekao je Skaloni.

Lionel Skaloni Tanjug/Ap
 

Njegova poruka je mnoge zabrinula, jer ne žele da vide da on odlazi. Ipak, dobro upućeni znaju da problem na relaciji selektor - Savez nije od juče i da su odnosi dve strane duže vreme zategnuti. Igrači su, očekivano, svi do jednog stali na stranu selektora, a prvi problemi javili su se odmah posle osvajanja "boginje" na Mundijalu. Savez je obećao bogate premije i nije ispoštovao ono što je rečeno. Predsednik Čiki Tapija na kraju je malo popustio, isplatio je deo premija i Skaloniju dao ugovor do 2026. godine.

Novi problemi nastali su pred predsednilke izbore, pošto je iezmlja u ekonomskoj krizi, političarima se bap i ne veruje i ljude jedino fudbal raduje. Tako je Tapija, želei da pomogne svom prijatelju i predsedničkom kandidatu Serhiju Masi, tražio Skaloniju da se slika sa njim. Ovaj je to elegantno odbio, a za njim su isto učinili i Mesi ostale zvezde. Nije se selektoru dopala ideja da ga uvlače u političke zavrzlame, što je samo pojačalo njegovu želju da se skloni iz Saveza.

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading