DEFINITIVNO NIŠTA OD BEOGRADA Izraelci ne igraju na "Marakani", saznali novu destinaciju

23:10 | 23-11-2023

Fudbal 0

Prethodnih dana govorilo se da će izraelski fudbalski klubovi, kao i košarkaški, evropske utakmice u kojima su domaćini igrati u srpskoj prestonici.

Makabi Haifa
EPA

 

Fudbaleri Makabi Haife i definitivno svoje mečeve neće igrati u Beogradu.

Prethodnih dana govorilo se da će izraelski fudbalski klubovi, kao i košarkaški, evropske utakmice u kojima su domaćini igrati u srpskoj prestonici. Makabi Haifa je na "Marakani" trebalo da ugosti francuski Ren u okviru 5. kola Lige Evrope, ali je u poslednjem trenutku došlo do promene plana.

Evropska fudbalska unija danas je saopštila da će ekipa iz Haife protiv Rena ipak igrati u Budimpešti. Iz UEFA su otkrili razlog zbog čega je stadion Crvene zvezde u poslednjem trenutku otpao kao opcija. 

- Zbog nedostupnosti stadiona "Rajko Mitić" u srpskoj prestonici, utakmica je premeštena u "Puškaš arenu" u Budimpešti - navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Izvršni komitet UEFA je nakon početka oružanih sukoba u Izraelu doneo odluku da se u toj zemlji ne igra ni jedan meč evropskih međunarodnih takmičenja.

Utakmica Makabija i Rena na programu je 30. novembra. Izraelski klub je trenutno na poslednjem mestu u F grupi sa jednim bodom, dok je francuski klub prvi sa devet. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading