OVO SAMO TI MOŽEŠ... Piksi otkrio šta su mu igrači rekli i da li je bilo skandala

10:26 | 24-11-2023

Fudbal 0

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi otvoreno je govorio o svemu

Piksi
Alo/Marko Metlaš

Piksi je bio potpuno otvoren.

- Jer mi nismo realni. Ono što je jako bitno, da Srbija mora da da svoj maksimum na terenu. Da se bori, da se žrtvuje, da pokuša sve da dođe do dobrog rezultata. Ali moramo da pronađemo tu realnost. A, na ovim prostorima je jako teško. Ma, nije samo ovde, svuda je tako. Eno, čovek u Češkoj dao ostavku. Svega mu preko glave. E, a vidite, od dana kada sam došao pa do današnjeg dana, nijedan problem nisam imao. Govorim za igrače, za svlačionicu, za sastav tima, za izmene, za poluvreme, za put, posle puta. Nikada nisam imao problem! Nijednu trunku zbog koje bih se razočarao i rekao šta ja tražim više ovde - rekao je Stojković za "Mozzarsport".

Nastavio je Stojković sa pričom…

- Kažu, on ima harizmu… Pa imali ste i vi, bre, neke harizme valjda. Niste pali s Marsa. Pa, niste uspeli. Ali, stvoriti harmoniju, zajedništvo. Ono veče kada se slavilo posle Leskovca igrači su me zvali da dođem, otišao sam da ih pozdravim, da nazdravim. Kada ti oni dođu i kažu: ‘Ovo samo ti možeš i niko drugi’. E, to je velika satisfakcija! Kažem im: ‘Ne, ovo je vaša zasluga’. A oni: ‘Ne, ovo samo ti možeš’. Mnogo selektora je imalo i te kakve probleme. E, ta harmonija, to drugarstvo, to zajedništvo…

Piksi je više nego ponosan.

- Nema vrištanja u poluvremenu i kada gubimo, nema dranja. Gledaš da povučeš neke poteze, da ih ubediš da veruju u ono što im kažeš i ono što hoćeš. I jednoga dana kada budem otišao, kada ne budem selektor, na te stvari ću biti mnogo ponosan. Iako, dosta njih hoće to da razbije. Ja to vidim, osećam. Ali, ne mogu. Pokušali su da izmisle neku aferu, nešto, ali smo ostali jedinstveni, ostali smo zajedno. Na kraju krajeva, da bi uspeo, moraš da imaš tu vrstu zajedništva. Ne smeš da imaš klanove, ne smeš da imaš grupe, jer to vodi u propast. Sa ovim momcima: ko igra, ko ulazi, koga menjam – to se apsolutno ne postavlja pitanje. A znate zašto je to tako? Zato što oni vide da radim pošteno. Imam pošten odnos prema njima, otvoren - rekao je selektor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading