NE DAJ BOŽE ALBANIJA Evo koga sve Džajić ne bi voleo da Srbija izvuče na žrebu

13:40 | 26-11-2023

Fudbal 0

Legendarni srpski fudbaler govorio je o učešću naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu

Dragan Džajić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se 2024. održati u Nemačkoj, a žreb će se održati 2. decembra.

ROBERT PROSINEČKI ISKREN "Ne bih voleo Srbiju na žrebu za EURO"

To će biti prvi put nakon 24 godine da naša reprezentacija igra na Evropskom prvenstvu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije otkrio je koga ne bi voleo da izvuče na žrebu.

- Svi imamo pravo na želje, ali želje su jedno, a realnost drugo. Koga god da dobijemo na žrebu je težak protivnik. Ne mogu ja sada da kažem samo ne Nemačka, Španija, Francuska...- rekao je Džajić za Sportal, pa nastavio:

- Teški su, ali su teški i Rumunija, ne daj, Bože, Albanija... Svi oni mogu da nam nanesu određeni problem. Mi treba da cenimo naše uspehe i naše igrače, ali nemojmo na precenjujemo. Moramo biti realni da bismo napravili taj iskorak i novi korak napred - istakao je Džajić.

Upitan je šta je sve potrebno za uspeh na Evropskom prvenstvu, kao i šta je Srbija naučila iz prethodnih kvalifikacija.

- Konkretno, ove kvalifikacije, naravno da je bilo nervoze, biće je i ubuduće. Teško je gledati utakmicu, teško je i igrati kad su prevelika očekivanja. Zato moramo svakog protivnika ispoštovati, to je moj lični pristup.

Znate kako, selektor ima pravo na svoj način da razgovara sa igračima, ja mogu negde u prolazu da poslušam igrača, pa i nešto da mu kažem, ali sam generalno za jedan pristup umerenog optimizma. Ne da se plašimo nekog, ali da budemo svesni i da javnost pripremimo da mi nismo najbolji u Evropi.

Ima mnogo igrača u Srbiji, pa sa realnim očekivanjima treba da idemo stepenik po stepenik. Trebamo da napravimo kult reprezentacije. Ja ga ne mogu napraviti za period u kojem ću biti na čelu Saveza, ali on mora da se stvara i da se pravi godinama da bi naša reprezentacija igrala onako kako želi publika - poručio je Džajić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading