SINE(RU), KAPA DOLE! Srušio snove Novaku i Srbiji, pa postao heroj nacije i najavio početak nove ere

06:30 | 27-11-2023

Fudbal 0

Italijan je u velikom stilu završio 2023. godinu

Janik Siner
EPA-EFE/Jorge Zapata

Janik Siner je apsolutni heroj ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa i najzaslužniji što je Italija postala prvak sveta!

Momak rođen 2001. godine, u nedelji za nama odigrao je pet mečeva i svih pet dobio. Bila je Italija pred eliminacijom već u četvrtfinalu protiv Holandije, jedna lopta ju je delila pa da ispadne od Srbije, ali Siner je definitivno sada svima pokazao da je teniser spreman za velika dela.

Sjajno je igrao u finišu sezone, pobedio Novaka Đokovića na Završnom mastersu u Torinu, ali mu se Srbin revanširao u finalu. Ipak, u Malagi je srušio san Srbije o "salatari" i napravio pravo čudo, pošto je postao prvi igrač u istoriji koji je pobedio najboljeg svih vremena tako što je spasao tri vezane meč lopte. Tu se nije zaustavio, već je u tandemu sa Lorencom Sonegom srušio Novaka i Miomira Kecmanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za kraj, počistio je Aleksa de Minora sa 6:3, 6:0 i doneo titulu Italiji. 

Postojala je bojazan da će biti umoran za meč sa Australijancima, ali prepun samopouzdanja, odigrao je ponovo spektakularno.

Dejvis kup Tanjug/Ap
 

 

Fizički nije na najvišem nivou, pa mu ne prijaju dugi i maratonski susreti. Ali, sada je nagovestio da se i to menja, te da će biti jedan od glavnih favorita na grend slemovima, na kojima nikako da bljesne. 

Ove sezone ostvario je najbolji renking u karijeri, pa godinu završava kao četvrti na ATP listi. Upisao je 64 pobede i 15 poraza i osvojio četiri titule (Monpelje, masters u Kanadi, Peking i Beč). Najbolji plasman na grend slemovima ostvario je u polufinalu Vimblodna kada ga je zaustavio Đoković.

Poseduje snažan servis, odličan forhend i bekhend koji podseća na Novakov. Ne boji se najboljih na svetu, pobeđivao je Karlosa Alkaraza, a posle ovih pobeda nad Novakom dodatno će dobiti na samopouzdanju.

Nema sumnje da je rezultatima pred kraj godine najavio početak neke nove ere. Đoković jeste bio dominantan i gotovo da mu je jedini pravi rival bio Alkaraz, ali iduće sezone bi planove ozbiljno moga da im pokvari Italijan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading