PREDSTAVLJAMO NOVE STADIONE SRBIJE - LOZNICA Lepotan na dva nivoa

19:00 | 28-11-2023

Fudbal 0

Od svih novoizgrađenih fudbalskih objekata, „Lagator“ jedini ima gornji i donji deo tribina, što mu daje poseban šmek

Stadion Lagator u Loznici
Infolo.rs/Goran Petrović

 

Stadion „Lagator“ u Loznici izgrađen je po najvišim UEFA standardima. Izgradnja je započeta 2021, a rok za izgradnju bio je dve godine.

Stadion Lagator Loznica Tanjug/Tara Radovanović
 

Zašto šarene stolice?

Ono što je posebno interesantno jeste da su stolice montirane po engleskom sistemu, sa različitim dezenima plave boje, kako bi i kada je na stadionu nešto manje gledalaca, ljudsko oko rezonovalo da su tribine ispunjene.

U okviru kompleksa nalazi se sedam objekata, fudbalski klub Loznica sa zapadnom tribinom, tunel za izlaz igrača na teren, pomoćni objekat, istočna tribina, dve biletarnice i kiosk.

Stadion Lagator Loznica Tanjug/Tara Radovanović
 

Tajna imena - Lagator

Posebnu draž čitavoj priči daje ime „Lagator“, koje vuče turske korene. Navodno, reč „lagator“ se odnosi na osmansku vojnu terminologiju, odnosno bila je naziv za zapovednika vojnog odreda u osmansko doba.

Stadion je kapaciteta između 8.000 do 8.500 posetilaca. Pristup je omogućen sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.

Tunelu za izlaz igrača na teren se pristupa iz glavnog objekta fudbalskog kluba u okviru koga su smešteni svi propratni sadržaji neophodni za funkcionisanje kompleksa. Pomoćni objekat se nalazi između glavnog i pomoćnog terena.

Predsednik Aleksandar Vučić na Lagatoru Tanjug/Tara Radovanović
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novoizgrađeni stadion u Loznici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading