PREDSTAVLJAMO NOVE STADIONE SRBIJE - NACIONALNI Svetsko čudo u Surčinu

20:10 | 28-11-2023

Fudbal 0

Prvi „bašta-stadion“, ukrašen zelenilom, biće bez atletske staze, sa 52.000 mesta. Planirano otvaranje do kraja 2026. godine

Nacionalni stadion
vlada srbije

 

Snovi mnogih generacija konačno postaju realnost. Srbija će, definitivno, do kraja 2026. dobiti Nacionalni stadion, budući dom fudbalske reprezentacije, ali i objekat koji će u Beograd dovesti najveća sportska takmičenja.

Nacionalni stadion vlada srbije
 

Izbor lokacije je pao na Surčin, najperspektivniju gradsku opštinu, i Nacionalni stadion će biti najznačajniji deo predstojeće međunarodne izložbe EXPO 2027.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će početak izgradnje nacionalnog stadiona u Surčinu biti u junu 2024. i da će morati da bude završen „do jeseni 2026. godine“.

Aleksandar Vučić Printscreen/TV Pink
 

Stadion će biti kružnog oblika, bez atletske staze, i predstavljaće jedinstven arhitektonski poduhvat. Biće to prvi „bašta-stadion“ - imaće zelenu i prirodnu fasadu. Planiran je kapacitet od 52.000 gledalaca. Posedovaće parking od 4.500 mesta i prostiraće se na 32 hektara.

Nacionalni stadion vlada srbije
 

Oko stadiona, visine 55 metara, nalaziće se kafići, kiosci, restorani, prostori za odmor, uz jedinstvene prostore za šetnju. Biće povezan postojećom i novom saobraćajnom infrastrukturom, do njega će se stizati i vozom.

Nema šta, u doglednoj budućnosti ovde ćemo moći da gledamo najveća evropska fudbalska takmičenja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading