HRVATI PREUZIMAJU MESTO SRBIJI Srpski klubovi u velikom problemu, katastrofalni rezultati mogu skupo da nas koštaju

17:40 | 29-11-2023

Fudbal 0

Prema reformi elitnog takmičenja koja stupa na snagu iduće sezone, prvak države sa najvećim koeficijentom, umesto kvalifikacija, ide direktno u grupe

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda
EPA/ANTHONY ANEX

Hrvati se nadaju da bi upravo Dinamo mogao biti "najbolji među najboljim" klubovima iz liga koje ne daju direktan prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

Za takav scenario potrebno je da se poklope određeni rezultati.

Mnogo toga u pogledu Dinamovih težnji ka Ligi šampiona zavisiće od plasmana ukrajinskog Šahtjora u domaćem šampionatu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Šahtjor je pobedom protiv Antverpena (1:0) u Ligi šampiona izborio minimalno nokaut fazu Lige Evrope, a sa Portom će se u zadnjem kolu boriti za prolazak dalje u Ligi šampiona.

Aktuelni prvak Hrvatske sigurno ostaje iza Šahtjora na kraju sezone u utrci za direktan plasman u Ligu šampiona jer je klupski koeficijent Ukrajinaca 63.000, a Dinamov 43.500.

Dinamo, otuda, mora navijati da Šahtjor ne osvoji ukrajinsku ligu uz preduslov da "modri" moraju osvojiti hrvatsku ligu gde trenutno zaostaju devet bodova za Hajdukom uz dve utakmice manje - takav scenario im donosi direktan prolaz u elitu naredne sezone.

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda EPA/ANTHONY ANEX
 

Šahtjor zaostaje osam bodova za Dnjiprom, uz dve utakmice manje.

Uz Dinamo, postoji još nekoliko klubova koji se nadaju da Šahtjor neće postati prvak. Praška Slavia, koja ima koeficijent 44.000 i danski Kopenhagen sa koeficijentom 43.500 takođe figuriraju za direktan prolaz naredne sezone.

SCENE KOJE ODLEDE SVAKO SRCE Nije video baku četiri godine, a onda je ona došla na njegovu utakmicu (VIDEO)


Praška Slavia, koja ima koeficijent 44.000 i danski Kopenhagen sa koeficijentom 43.500 takođe figuriraju za direktan prolaz naredne sezone.

Mogla je to biti i Zvezda, ali je u utorak izgubila od Jang Bojsa (2:0) i ispala iz Evrope pa više ne može prestići "modre". Crveno-beli su ostali na koeficijentu 40.000.

Problem za Dinamo, koji mora pobediti Astanu i Balkani za prolazak grupe u Ligi Konferencije, jeste taj što se Slaviji i Kopenhagenu smeše bonus bodovi za veliko popravljanje koeficijenta. Slavia je gotovo sigurno osigurala barem dva bonus boda za prolaz grupe Lige Evrope, a ima dobre šanse uzeti i pet bonus bodova za prvo mesto u grupi. Dinamu odgovara da Roma završi ispred Slavije.

Dva kola pre kraja, Slavija i Roma imaju po devet bodova.

Kopenhagen zasad drži mesto u Ligi šampiona koje vodi u nokaut fazu takmičenja, ali ga do kraja čeka težak zadatak - u sredu igra kod Bajerna, a potom dočekuje Galatasaraj.

Idealan scenario po Dinamo bio bi da Kopenhagen završi poslednji i ostane bez evropskog proleća.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading