BIZARNA PREVARA Lažirao smrt i priču da je "poginuo" kako bi zaradio milione

11:46 | 30-11-2023

Fudbal 0

Jeziv obrt...

lopta
EPA-EFE/Isaac Fontana

Pojavila se vest koja je potresla svet 2016. godine da je velika nada Šalkea Janik Kemba izgubio život u saobraćanoj nesreći, međutim, radi se o bizarnoj prevari, pošto je pronađen živ i zdrav. Naime, on je radio u pogonu fabrike nedaleko od Gelzenkirhena, grada iz kog je upravo Šalke, a tamo je boravio od "tragičnog" događaja u Africi.

Sve je otkriveno kada je njegova supruga pokušala da naplati životno osiguranje od pet miliona evra.

To je odmah odbijeno, ali je Kristina Von, uspela je da se dogovori za isplatu od nešto više od 1.500.000 evra i taj novac je uplaćen na račun njegove "udovice".

Oboje su na kraju i osuđeni i kasnije su proveli 46 meseci iza rešetaka. Posle odslužene kazne, Kamba se vratio u rodni Kongo gde vreme provodi sa svojim dvogodišnjim sinom. U razgovoru za "Bild" izneo je svoju verziju događaja.

- Ja sam nevin. Veoma sam razočaran u Nemačku! Protiv mene su imali i imaju nula dokaza, ali su želeli da me oteraju u zatvor, pa deportuju. Dobrovoljno sam otišao u Afriku jer Nemačka želi da me prikaže kao zlog samo zato što sam jednom igrao za Šalke. Za mene niko nije uradio svoj posao kako treba, ni sudije, ni tužioci, ni istražitelji, ni policija - rekao je Kamba i sve začudio izjavom.

 

 

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading