TRENER VOJVODINE OPTIMISTIČAN PRED PARTZIAN Nismo demoralisani, ovo je najbolja nedelja otkako sam došao

18:25 | 01-12-2023

Fudbal 0

Otkrio je strateg novosadskog tima na koga će moći da računa

Ranko Popović
Printscreen/Youtube

Ekipa Vojvodine gostovaće Partizanu u utakmici 17. kola Superlige Srbije.

ZAVRŠEN VELIKI POSAO Uveo Zvezdu u Ligu šampiona, a sada potpisao za crveno-bele do 2026. godine

Njih čeka izuzetno težak zadatak, ali trener novosadskog tima ne želi unapred da se preda.

Vojvodina je u prethodnom kolu igrala protiv Crvene zvezde, a poražena je 2:1.

Trener Ranko Popović istakao je da mu ne smeta što će posle Zvezde igrati protiv Partizana.

- Ne smeta mi što odmah posle Zvezde igramo sa Partizanom, čak je lepo što imamo tu priliku. To su utakmice na kojima treba da vidimo gde smo, one treba da ti pokažu dokle si stigao i šta radiš. Neće ta utakmica, kao što volimo da pričamo, biti neka utakmica godine ili decenije, ali svakako je prilika da mnogo toga pokažemo i da vidimo koliko možemo - istakao je Popović.

Popović je istakao da mu je ovo najbolji period od kada je došao u klub.

- Ovo je najbolja nedelja rada otkako sam došao. Momke je bila milina gledati, kao i način na koji su radili na treningu. Međutim, postoji tu druga stvar, sve to treba da prebacimo na teren, a ako to budemo uspeli, onda nema nikakve bojazni za nas. Ali ako pomislim da smo bolji nego što jesmo i ako izgubimo skromnost koju treba da imamo, iskustvo mi govori da to može da ode u drugu krajnost, jer nam noge još uvek nisu dovoljno čvrste. Utakmica protiv Zvezde nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Želimo da nastavimo tim putem i ako budemo imali takvu odgovornost i taj fokus, i uz to eliminišemo greške koje pravimo, onda možemo reći da nam meč dolazi u pravom momentu. O Partizanu ne bih mnogo pričao, jer ako se bavimo previše njima, može da nas zaboli glava i da negde odlutamo. Hoćemo da izgledamo dobro i da te dobre stvari s treninga prenesemo na teren.

Kaže Popović da njegov tim nije demoralisan.

- Ne razmišljam o tome. Bitno je da posle Zvezde nismo bili demolarisani, nego takoreći samosvesni. Momci su videli zašto smo izgubili meč i drago mi je da sam video na njima da znaju zašto su poraženi. Drago mi je da je meč opravdao epitet derbija, jer u derbiju treba da probaš da pobediš, a mi smo pokazali želju. Taj Partizanov poraz od TSC-a jeste znak da imaju slabosti, i mi smo takođe izgubili zbog naših slabosti, ali isto tako pokazali i dobre stvari. Ako zamenimo te slabosti kvalitetima, to nam može doneti mnogo. Partizan je kiksnuo na svom terneu, ali mislim da nam taj poraz čak i ne ide u prilog. Međutim, to nas ne interesuje previše. Okrećemo se sebi i verujemo u ono što radimo, ali ne smemo da pomislimo da smo bolji nego što jesmo.

Za kraj je trener Vojvodine govorio o igračima na koje će moći da računa.

- Guram će igrati. Zašto? Zato što mu verujem. Neću zbog jedne utakmice menjati igrače, dobiće ponovo šansu, pa sav greh na moju dušu. Mateus neće biti spreman, nije obnovio povredu, ali je reč o povredi slične prirode. Nadam se da će moći da odigra još neku utakmicu ove jeseni. Svaki pojedinac je jako važan, a dok je on bio na terenu protiv Zvezde izgledali smo stabilnije. Do tada nas Zvezda nije značajnije ugrozila. Posle njegovog izlaska nam je trebalo vremena da se namestimo i minut nakon što se povredio, primili smo drugi gol. Tu se vidi koliko je važno kad se i zbog čega vrše izmene i ko ulazi u kom trenutku. Ako nemate nekog ko može da unapredi igru, onda gubite. Sad ti drugi što budu igrali umesto Mateusa treba da pokažu da su s pravom u Vojvodini. Svi ostali su zdravi, osim Kajevića, koji je pod temperaturom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading