PARTIZAN SLAVIO U DERBIJU Crno-beli preboleli TSC i vratili se na pobednički kolosek

17:31 | 02-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Vojvodinu sa 3:1, u derbiju 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije

Partizan - Vojvodina
FK Partizan

Crno-beli su se tako vratili na pobednički kolosek nakon debakla u prošlom kolu od TSC-a, kada su u Humskoj izgubili sa 4:0.

U prvom delu meča nije bilo mnogo izglednih prilika, mada je Partizan bio konkretniji i stvorio nekoliko dobrih prilika, ali je odličan bio Carević na golu Vojvodine.

U nastavku meča, prva je zapretila Vojvodina preko Kembela i Zukića i zaigrala konkretnije, ali je Partizan bio taj koji je poveo u 53. minutu kada je Frank Kanute sa oko 18. metara lepim udarcem matirao golmana rivala.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zaigrali su gosti nešto ofanzivnije u nastavku, pokušao je Kembel, da bi na drugoj strani odličnu priliku propustio Kalulu koji je zaobišao golmana i potom šutirao pored gola.

Mogao je Partizan do još jednog gola kada je Saldanja propustio pravi zicer koji je šutirao pravo u Carevića, a kazna za promašaj dogodila se u 67. minutu kada je Uroš Nikolić iskoristio odličan centaršut Zukića i poravnao rezultat.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa, u igru su ušli Filipović i Baždar, a Carević se dvema intervencijama istakao kada je branio udarce Saničanina i Filipovića.

Prelomni trenutak dogodio se u 88. minutu.

Baždar je šutirao u Carevića koji je odbio loptu do prečke, ona je potom stigla do Gajasa Zahida koji je lepim udarcem doveo "crno-bele" u novo vođstvo.

Konačan rezultat postavio je Mateus Saldanja u sedmom minutu nadoknade vremena posle penala koji je skrivio Giorbelidze.

PARTIZAN - VOJVODINA 3:1 (0:0)

Kanute 53, Zahid 88, Saldanja 97p - Nikolić 67

Stadion u Humskoj

Sudija: M. Milanović

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Kalulu, Zahid, Natho - Saldanja

Vojvodina: Carević - Crnomarković, Giorbelidze, Ivanović, Lazarević - Malbašić, Milosavljević, Nikolić, Rosić - Zukić, Vukanović

Kraj, Pobeda Partizana!

90+5 - Penal za Partizan, Saldanja je siguran!

90. minut - Igraće se još pet minuta u Humskoj

88. minut - Goooool! Partizan vodi, strelac je Zahid!

82. minut - Dobar udarac Filipovića sa oko 20 metara, ali i još bolja intervencija Carevića.

72. minut - Mogla je Vojvodina do vođstva! Aleksa Vukanović je sa sedam-osam metara spoljnom šutirao preko gola.

68. minut - Gooool! Vojvodina dolazi do izjednačenja, strelac je Nikolić, prelep gol glavom.

65. minut - Veliki promašaj Mateusa Saldanje! Ukrao je Partizan loptu Vojvodini na nekih 30 metara od njenog gola, stuštio se Saldanja sam na Carevića i tukao pravo u njega! Iz odbitka umalo Menig da pogodi, ali na kraju samo korner.

62. minut - Nova šansa za Partizan i opet Kalulu. Dobio je dobru loptu s boka, izašao je sam na Carevića, obišao ga, lopta mu je bežala u gol-aut i on je odmah šutirao u spoljni deo mreže. Možda je bilo i boljih rešenja...

53. minut - Goool! Partizan vodi, strelac je Kanute! Natrčao je na odbitak posle izblokiranog Nathovog udarca i sa distance pogodio mrežu.

 

 

50. minut - Solidan napad Vojvodine, Vukanović je proigrao Kempbela, ali je ovaj uputio neprecizan šut.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme, bez golova u Humskoj!

45+5. minut: Zapretio je Kanute sa distance, gađao je vrlo dobro, ali je Carević bio na visini zadatka.

40. minut - Saldanja dobija žuti karton.

38. minut - Kalulu sada propušta veliku priliku, pogađa spoljni deo mreže. Možda je bilo bolje da je dodao loptu Saldanji. Još jedna šansa za crno-bele odlazi u nepovrat.

34. minut - Brzo se Partzian transformisao u ofanzivu i kreirao pretnju preko Zahida, međutim Carević je sjajno reagova.

30. minut - Nova prilika za Partizan, Kalulu greši u ključnom momentu.

22. minut - Poveo je Natho kontru, uposlio Zahida koji je proigrao Antića, a levi bek je sa boka poslao oštar pas u sredinu gde su milimetri nedostajali da Kalulu zatrese praznu mrežu.

14. minut - Novi problemi za Partizan, na povredu se žali Mihajlo Ilić. Ipak, posle ukazane pomoći mladi defanzivac crno-belih vratio se na teren.

8. minut - Natho je pokušao loptom u prostor da uposli Kalulua, ali je pas bio prejak pa je Carević stigao da interveniše ispred fudbalera Partizana.

2. minut - Kalulu probija po desnoj strani, ali je njegov centaršut izblokiran.

1. minut - Utakmica je počela.

Na zagrevanju pred meč povredio se kapiten crno-belih. "On neće biti među starterima. Po propozicijama meč neće moći da prate ni sa klupe za rezervne igrače", poruka je iz kluba.

14.30 - Vojvodina je u prošlom kolu poražena od Crvene zvezde sa 2:1, a serija teških mečeva za "lale" nastavlja se duelom protiv crno-belih.

14.26 - U prvom ovosezonskom duelu ovih timova, Partizan je u Novom Sadu slavio sa 2:0 golovima Saldanje i Meniga.

14.25 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u kojoj se sastaju Partizan i Vojvodina. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading