OLAJINKA MATIRAO NAPREDAK Zvezda minimalcem "pod Bagdalom" nastavila trku za Partizanom

16:55 | 03-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak 0:1 u Kruševcu u okviru 17. kola Superlige Srbije

FK Napredak - FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Pobedu Crvenoj zvezdi doneo je Piter Olajinka jedinim golom na meču i to na početku istog, u šestom minutu.

Crvena zvezda nakon neuspeha u Bernu nastavila je takmičenje u domaćoj ligi. Prava na kiks više nema, a crveno-beli i dalje jure Partizan koji je na vrhu tabele, sada sa tri bodova više. 

Crvena zvezda je druga sa 40 bodova, dok je Napredak na 12 poziciji sa 17 bodova.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda je povela odmah na početku meča, golom Olajinke u šestom minutu, koji se na individualni kvalitet snašao i zakucao loptu u mrežu. Zvezda je nastavila da napada, ima veći posed lopte i inicijativu. Nakon toga nešto mirnijih 15 minuta, a Napredak je počeo ozbiljne šanse da ređa tek na samom kraju prvog poluvremena, kada se praktično raspala igra Crvene zvezde, a domaćini za minurt vezali dve sjajne šanse pred golom Glazera, od kojih je jedna bila praktično zicer, koji je otišao preko gola.

U drugom poluvremenu opočelo je veoma letargično, bez ikakvih prilika na obe strane 15 minuta. Sneg je u Kruševcu počeo sve jače da veje, a onda su i gosti počeli ponovo sa starom boljkom, mašenjem zicera. Bukari je imao čist zicer koji je sprečio golman domaćina kada je tekao 72. minut, zatim  dobra prilika za Hvanga osam minuta kasnije u 80. Iako crveno-beli nisu mogli da stave tačku  na meč, ni Napredak u nastavku nije imao neke konkretnije šansekako bi ugrozio pobedu Crvene zvezde.

Crveno-beli sada nastavlja takmičenje u Kupu Srbije, ugostiće Radnički iz Niša u sredu od 18 časova. Takođe u Kupu, Napredak će gostovati Vršcu u sredu od 13 časova.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA (0:1) 

Stadion: Mladost

Sudija: Jovan Šegrt

Napredak:  Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac - Stanojlović.

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvan, Kraso, Olajinka - Mijatović

Završen je meč u Kruševcu, Crvena zvezda odnosi tri boda!!!

90. minut- Sudija Šegrt produžio je ovaj meč tri minuta.

87. minut- Kangin slobodan udarac pravo u golmana Napretka.

FK Napredak - FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

 

85. minut Bahar uvodi mladog Vladimira Lučića umesto jedinog strelca Pitera Olajinke

80. minut Dobar pokušaj Hvanga i šut po travi u bliži ugao koji ide pored gola.

72. minut Strašan zicer promašio je upravo Osman Bukari ostavši sam pred golmanom. Imao je prednost nad svojim čuvarima koji su ostali iza njega, međutim nespretno je šutnuo ka golu, golaman sprečava loptu da uđe u mrežu.

67. minut Izmene u Crvenoj zvezdi: Van terena Kraso, u igri Kanga, kao i Endijaj umesto Mijatovića.

60. minut- Tek sada dobijamo prvu priliku u drugom poluvremenu, Hvang je šutirao u okvir gola, ali brani golman Napretka

54. minut- Miran ulazak u drugo poluvreme. 

Počelo je drugo poluvreme u Kruševcu.

47. minut- Produženo je prvo poluvreme dva minuta zbog povrede Spajića koji je u vazdušnpom duelu udaren u glavu, te duže ostao da leži, par minuta pre toga Jvang je povredio kuk, međutim obojica su nastavili. Crena zvezda na poluvremenu ima prednost od 1:0.

44. minut Jošjedna šansa za Napredak, imao je zicer Zličić, daleko iznad gola. Napredak izgleda bolje nego veći deo prvog poluvremena.

43. minut Nekoliko prilika za šut u okvir gola za igrače Napretka i velika šansa za izjednačenje pred kraj prvog poluvremena, stvorila se gužva ispred gola Glazerra, na kraju poslednji šut ide preko gola.

36. minut Malo opasnija šansa za Napredak bez šuta u pkvir gola, međutim u senci povrede Zvezdinog Koreanca Hvanga koja nije delovala dobro. Proklizla mu je leva noga, deluje da je u pitanju kuk. izašao je sa terena, a potom se vratio na teren iako šepa.

25. minut Topovski udar sa tribiner iza Glazera pao je blizu njega nakon čega je pao na zemlju, a igra je zaustavljena. Ubrzo je nastavljen meč, kada je Glazeru pružena pomoć.

 

 

20. minut- 15 mirnih minuta iza nas, međutim Crvena zvezda ima inicijativu i nakon gola, konstantno pokušava ispred gola domaćina, ipak bez šuta u okvir gola.

6. minut- GOOOOOL! Prva šansa na meču, Zvezda je odmah pretvara u gol zahvaljujući Olajinki. Sve je povukla akcija iz slobodnog udarca, kada je Olajinka sebi uspeo da iskreira šut i zakuca loptu u gol.

 

 

3. minut- Sjajna šansa za Napredak bez šuta u okvir gola, međutim velika gužva ispred gola Crvene zvezde, koju domaći ne koriste na startu utakmice.

15:00 Počeo je meč u Kruševcu! Odmah gužva isred gola Napretka.

14:55- Barak Bahar pred ovaj meč izjavio je: Razočaran sam rezultatima, ali sam zadovoljan igrom i optimističan kada su u pitanju naredni izazovi. Izgledali smo dobro u Bernu, kao tim, i svi koji su u igri, žele najbolje. Očekuje nas sasvim drugačija utakmica (u Kruševcu), tako da će biti promena u timu. Fokus je u potpunosti na prvenstvu, jer znamo da je to navijačima najvažnije. Igrači moraju da cene sebe i svoje kvalitete, te da budu zadovoljni načinom na koji su odigrali u Bernu. Nije to rezultat ispratio, ali smo na terenu izgledali dobro. Moramo da nastavimo tako kako bi i rezultati na kraju došli. U prošlom kolu smo u važnoj utakmici pobedili Vojvodinu, a sada je na nama da nastavimo sa trijumfima.

14:54- Trener Napretka Vladimir Gaćinović pred duel sa Crvenom zvezdom: Sigurno da imamo obavezu da se predstavimo u pravom svetlu s obzirom na to da nam dolazi ovako renomiran protivnik kao što je Crvena zvezda. Znate i sami da je Zvezda, bez obzira na to što je imala, onako, kiks u Evropi, ona ipak Zvezde i brzo će se oporaviti. Zaista ono što su činili u poslednjih pet-šest godina to je za anale i za istoriju i na takav način prihvatamo ovu utakmicu.

14:30- Dobro došli na "lajv-blog" našeg portala posvećen utakmici 17. kola Superlige Srbije između Napretka i Crvene zvezde. Sva dešavanja iz Kruševca pratite uživo na našem portalu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari(0)

Loading