VAŽNIJI OD AZURA Jović opčinio „San Siro“, Italijani ga sad dižu u nebesa: Đavo je živ!

06:00 | 04-12-2023

Fudbal 0

Prvenac Srbina u dresu Milana dobio veći prostor nego selektor evropskih prvaka posle žreba za Nemačku 2024.

Luka Jović

 

Šest meseci smo čekali, preciznije 189 dana, da napišemo: Luka Jović je dao gol. I dade ga, bre! Pride je namestio jedan u pobedi Milana protiv Frozinonea 3:1 na „San Siru“.

Luka Jović gol protiv Frozinonea AP/Luca Bruno
 

Odlična partija Srbina iz bijeljinskog sela Batar, uskoro 26-godišnjaka, začinjena pogotkom u 43. i asistencijom u 74. minutu, nije izazvala reakciju samo ovde i (valjda) u stručnom štabu naše reprezentacije, već i u italijanskoj javnosti. Dugo se čekao prvenac u dresu roso-nera...

Milanska „Gazeta delo sport“ je proglasila Jovića igračem meča 14. kola Serije A i ne samo to, već je jučerašnju naslovnicu posvetila njemu. Pazite, u danu kad su u novinama bile informacije i reakcije o žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. Selektor „azura“ Spaleti se smeška ispod zaglavlja najpoznatijeg sportskog dnevnika na Apeninima - Italija će, podsećanja radi, u Nemačkoj braniti titulu - a Jović je dobio centralni (ogroman) deo prve strane uz naslov: „Đavo je živ“.

Luka Jović AP/Luca Bruno
 

Poljubac za Sofiju

Deseti ovosezonski nastup (devet u Seriji A, jedan u Ligi šampiona od 13 minuta) Luka će pamtiti i po proslavi gola. Posle voleja koji je završio u mreži gostiju iz okoline Rima, klizao je na kolenima, a potom slao poljupce ka loži „San Sira“. Naravno, tamo je bila supruga Sofija s njihovim starijim sinčićem.

Lukin prvenac, postignut posle silnih kritika, nije iznenadio trenera Stefana Pjolija.

- Pokušavam da ga ohrabrim svakog dana. Ima kvalitet za velika dela, zato mora više i mora od sebe da traži više. Nadam se da će mu gol i asistencija dati samopouzdanje. Luka može da nam ponudi rešenja, zna kako da postigne gol. On je kompletan napadač. Na početku sezone je imao problema, sad je bolje - istakao je strateg roso-nera.

Stefano Pjoli AP/Luca Bruno
 

Jović je od dolaska iz Fjorentine odigrao ukupno 319 minuta i dao jedan gol. Prvi u nizu, nadaju se na „San Siru“. Nada se i on, i Piksi naravno, jer valjaće nam na šampionatu u Nemačkoj...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading