OGLASIO SE ČUVENI KARDIOLOG Evo šta je savetovao Dragiši, ovo nije nikako dobro

19:24 | 04-12-2023

Fudbal 0

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj kolabirao je po drugi put u prethodnih devet meseci na utakmici između Kordobe i Melije.

Dragiša Gudelj
Printscreen

On je hitno prebačen u bolnicu, a brzo je pušten nakon što su lekari ustanovili da je sa njim sve u redu.

OGLASIO SE OTAC DRAGIŠE GUDELJA Evo u kakvom je stanju fudbaler

Kardiolog Viktor Lopes je istakao da je defibrilator spasio život Dragiši koji mu je ugrađen nakon što je prvi put kolabirao u martu ove godine.

- Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dve sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima ljudi kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce – rekao je doktor Lopes i dodao:

- Gudeljevo telo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Poreklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život-  dodaje španski kardiolog.

Nakon ove drame, Gudelj se oseća fizički dobro, a klub je danas objavio da će on trenirati u posebnom režimu.

U međuvremenu, lekari iz Kordobe će analizirati kakva će biti njegova budućnost što se tiče fudbala.

Prema mišljenju istaktnutog kardiologa, Dragiša bi trebao da razmišlja o prekidu karijere, pošto bi svaki njegov naredni izlazak na teren predstavljao opasnost po njegov život.

- Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj dečko nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo telo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca – izjavio je Lopes.

On je istakao da su mišljenja podeljena. Neki su za to da sportisti nastave sa karijerom, kao što je to slučaj bio sa Kristijanom Eriksenom, koji je kolabirao na utakmici Evropskog prvenstva.

Tada mu je ugrađen defibrilator, a on je nastavio da igra fudbal, a trenutno brani boje Mančester junajteda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading