REVOLUCIJA U FUDBALU Kreće uvođenje narandžastog kartona?

21:02 | 04-12-2023

Fudbal 0

FIFA uvodi velike promene

Crveni karton
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Svetska fudbalska asocijacija (FIFA) već neki period razmatra uvođenje određenih inovacija kada je u pitanju suđenje, a prvu bi mogli da vidimo u primeni već od ove zime za kada je planirano uvođenje narandžastog kartona.

Tokom godišnjeg poslovnog sastanka održanog tokom novembra u Londonu, govorilo se o merama koje bi pomogle smirivanje strasti na terenu i uticale da se popravi ponašanje igrača na terenu. Tom prilikom odlučeno je da se u seniorskoj konkurenciji isprobaju neki od noviteta koji su prethodno testirani na mečevima mlađih kategorija, a jedan od njih jeste i narandžasti karton.

Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) želi da pored žutog i crvenog kartone uvede i karton treće boje, a on će služiti za izricanje privremenog isključenja koje bi trajalo deset minuta i to zbog neprimerenog ponašanja igrača na terenu.

Ova mera bila bi slična onome što već postoji u rukometu, vaterpolu ili hokeju, a ove zime bi narandžasti karton trebalo da “debituje” u ruskoj Prvoj ligi. To je najavio i predsednik ovog takmičenja Nail Izmailov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari(0)

Loading