"PIKSI, DA LI JOŠ OSEČAŠ DA TE ŽELIMO?" Selektor u svom stilu dao odgovor Jovani Joksimović, i to na pitanje koje zanima celu Srbiju

11:40 | 06-12-2023

Fudbal 0

Selektor Dragan Stojković Piksi govorio je otovreno o svim temama

dragan stojkovic
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Upravo je Piksi po dolasku u reprezentaciju želeo da oseti "želju javnosti" da bude selektor, dok ga je sada voditeljka Jovana Joksimović konkretno pitala: "Da li i dalje osećaš da te želimo?".

- Mislim da osećam. Da je malo drugačije, ne bih bio selektor, ja moram da osetim iskrenu podršku da bih bio ovde. Koga? Svih! Predstavljam celu zemlju. To je odgovornost koje sam i te kako svestan, kad bih čuo ružne reči, negodovanja, ja bih sam otišao. Osećam podršku. Slobodno šetam po Beogradu i ljudi mi prilaze i čestitaju na uspehu. Imam svoje unutrašnje zadovoljstvo, ja sam obećao i ispunio, zemlju učinio zadovoljnom - kazao je Piksi uz poruku da je fudbalska reprezentacija jedina svetla tačka našeg fudbala ove godine.

PIKSI KATEGORIČAN Nikad u Zvezdu, igrači mogu da mi odaju počast

Selektor je odgovorio i kritičarima.

- Ne mogu ja s njima u polemiku, ne rade u fudbalu, nemaju dan radnog staža u fudbalu. To je navijački, nema tu znanja. Ne mogu da pridajem pažnju tome i to me ne pogađa. Mene bi pogodili kad bi mi Venger ili Ančeloti kritikovali, onda bih stavio prst na čelo. Ali kada ovako čujem negativne komenatare... To je njihovo mišljenje, a ja sam ispunio ciljeve koje sam postavio pred sebe i FSS. Strateški je sve ispunjeno, da li se to nekome sviđa ili ne, to je druga stvar.

 

Piksi je tokom gostovanja otkrio da će mnogo toga biti drugačije u odnosu na Katar, za početak od same organizacije.

- Mi ćemo imati oko petnaestak dana da se pripremimo pred samo takmičenje i već krajem maja ćemo da napravimo skup, a prva utakmica je 16. juna. Igraćemo prijateljske 4. i 9. juna, ne mogu još da kažem protiv koga, a onda 11. juna letimo za Nemačku i u odnosu na Katar će to biti drugačije jer imamo više vremena da se spremimo. Imamo i dve utakmice u martu - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk sranicu.

 

Komentari(0)

Loading