BURA U PREMIJER LIGI Karager brutalno isprozivao Gvardiolu, reči legende Liverpula izazvale pravi potres na Ostrvu

13:33 | 06-12-2023

Fudbal 0

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola i legenda Liverpula Džejmi Karager vode žestok rat

pep gvardiola
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Posle trećeg uzastopnog remija (3:3) Sitija i Totenhema analitičari "Skaj sporta“ Džejmi Karager, Geri Nevil i Mika Ričards zaključili su da će "građani“ teško doći do četvrte uzastopne titule.

Kada je to čuo Gvardiola sigurno mu je para na uši izlazila. Naravno, iskoristio je prvu priliku i poručio im da  će njegova ekipa uspeti ono što nijedna do sada nije – da osvoji četiri uzastopne titule.

- Oni sami znaju kako je to teško. Tačnije, nemoguće, jer se to nikada nije dogodilo. Nevil to nije uspeo iako je igrao za najjači Mančester junajted. Mika Ričards je u Sitiju osvojio titulu, ali sigurno ne četiri puta zaredom. I Džejmi Karager… Komentariše naše navodno posrtanje, a u dugom stažu u Liverpulu nikada nije uspeo da bude šampion Engleske. Optužuju nas da smo se previše opustili, jer su tako osetili u Junajtedu, ali ovaj tim to ne radi - rekao je Gvardiola. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVEZDA DOMAĆIN EKIPI IZ LUČANA U prodaji karte za meč crveno-belih i Mladosti na "Marakani"

Karager je odmah odgovorio, pa podigao novu buru. 

- Mislim da bih imao barem jedan šampionski naslov da je Liverpul u vlasništvu države, te da je poslovao tako da je Premijer liga protiv nas podigla 115 prijava. Samo da dodam: ja sam nakon utakmice sa Totenhemom hvalio Pepovu ekipu - napisao je Karager na Tviteru.

Istina, Premijer liga je optužila Siti za kršenje 115 financijskih propisa. Krajem 2024. godine "građane" čeka verovatno najveće saslušanje u istoriji takmičenje, prenose engleskei mediji. Trenutno se uzimaju izjave od svedoka što će verovatno trajati do proleća 2024, a ako suđenje počne na vreme presudu Englezi očekuju na leto 2025. Naravno, ukoliko neka strana bude tražila da se postupak odloži ili ako uslede žalbe, pitanje je kada će biti poznat ishod.

Pored toga, Siti bi mogao da se žali Sudu za sportku arbitražu, na kom je poništio zabranu takmičenja u Ligi šampiona od strane UEFA. Siti je pre tri godine zbog kršenja finansijskog fer-pleja kažnjen sa dve godine neigranja u elitnom takmičenju, i 30 miliona evra. Ali, kazna je poništena. Sud za arbitražu (CAS) u Lozani, vrhovno telo za sve sporove u svetu sporta, odlučio je da Siti nije na bilo koji način prikrivao novac dobijen od sponzorstava, a umesto 30 su UEFA platili 10 miliona evra kazne. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk sranicu.

Komentari(0)

Loading