NE, OVO NIJE REALNO Luka Dončić uradio nešto što niko nije nikada, ludilo

09:37 | 07-12-2023

Fudbal 0

Šta radi Luka Dončić...

Luka Dončić
AP Photo

Slovenački košarkaš Luka Dončić ispisao je već nekoliko puta ove sezone istoriju NBA lige, a tako je bilo i prethodne noći kada je njegov Dalas došao do velike pobede nad Jutom (147:97).

Na toj utakmici Dončić je igrao kao u transu i već u prvoj četvrtini je nagovestio da će napraviti šou jer je ubacio 16 poena i imao još po pet skokova i asistencija, ali to je bio samo uvod!

Tako je to uradio peti put u prvoj četvrtini, što je uspelo tek još jednom igraču u poslednjih 27 godina (Janis Adetokunbo), još je luđe šta je Dončić uradio do poluvremena. Prvi put u karijeri je upisao tripl-dabl na pola utakmice, što su do sada uspeli tek Vestbruk, Jokić i Domantas Sabonis, ali ne sa ovakvim brojkama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NBA LIGA U ŠOKU Jokić imao tripl-dabl, ali niko nije očekivao ovako nešto - Srbinov crni rekord

Kraj svog imena imao je čak 29 poena i po deset skokova i asistencija, čime je postao prvi u istoriji NBA lige sa takvim brojkama, što je potvrdio i zvanični profil takmičenja. Do kraja, te brojke su još narasle, tako da je imao 40 poena, 10 skokova i 11 asistencija, ali vredi dodati da nije ni igrao u poslednjoj deonici. Kako je to uradio u tri četvrtine, postao je tek drugi igrač kome je to uspelo pored Džejmsa Hardena.

Vredi reći i da je na večnoj listi igrača sa najviše tripl-dablova prestigao Lerija Birda pošto je došao do 60. takvog učinka u karijeri, pa je sada deveti na ovoj vrlo interesantnoj tabeli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Komentari(0)

Loading