ZVEZDA PREKO MLADOSTI DO TRI BODA I SVETSKOG REKORDA Mijatović golom i asistencijom vodio crveno-bele do 14. pobede u Superligi!

17:59 | 09-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana 3:1 u okviru 18. kola Superlige Srbije

FK Crvena zvezda
Fk Crvena Zvezda

Crveno-beli upisali su 14. pobedu u domaćem takmičenju, i tako se izjednačili sa Partizanom na vrhu tabele posle dugo vremena. Trenutno su na deobi prvog mesta sa 43 boda. Sa druge srane Mladost je na petom mestu sa 25 bodova.

Crvena zvezda je pobedom danas oborila svetski rekord koji drži Real Madrid od 121. utakmice bez poraza u domaćoj ligi na domaćem terenu. Sa druge strane, Mladost nije došla na Marakanu da se preda i tražila je svoju šansu protiv favorizovanog rivala kome je ovo bila "generalna proba" pred duel sa Mančester Sitijem u Ligi Šampiona.

Zvezda je povela već u sedmom minutu na samom početku meča, posle penala bio je precizan Katai. Ekspresno su izjednačili gosti nakon dosta šansi i na jednoj i na drugoj strani, te je sam početak meča u vidu efikasnosti i dinamičnosti na obe strane obećavao. Imali su šanse crveno-beli nakon dobrog uvodnog dela, međutim dolazi mirniji period. Nakon toga Crvena zvezda je pri kraju poluvremena pojačla gas i intenzitet, ređala neke prilike, bez realizacije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Isto je ušla i u drugo poluvreme, međutim Mladost je potpuno izgubila intenzitet iz prvog poluvreena, te se povukla ispred svog gola. Barak Bahar je preduzeo rizik koji mu se kasnije isplatio. Na poluvremenu kada je jurio pobedu a u vazduhu visio potencijalni novi kiks, uveo je tri omadinca, od kojih je jedan sada već standardni Jovan Mijatović koji je na kraju i doneo Zvezdi sva tri boda. Prvo golom u 67. minutu, a zatim asistencijom za Hvanga u 88. minutu kada je stavljena tačka na meč.

Crveno-beli su ovom pobedom napravili veliku stvar obaranjem rekorda "kraljevskog" Real Madrida i upisali 122. meč za redom bez poraza na svom stadionu u domaćoj ligi.

Crvena zvezda u utorak od 18:45 dočekuje Mančester Siti u meču bez rezultatskog značaja u okviru grupne faze Lige šampiona. U domaćoj ligi Zvezda će gostovati Spartaku u subotici narednog vikenda. Sa druge strane Mladost će ugostiti Napredak iz Kruševca.

 

CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI ( 3:1 )

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

Crvena zvezda: Glazer – Mitrović, Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović, Hvan – Bukari, Katai, Lučić - Olajinka

Mladost: Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić, Udovičić, Varjačić, Veličković, Žunić - Sremčević.

 

 

Drugo poluvreme

Pobeda Crvene zvezde i nova tri boda za deobu prvog mesta sa Partizanom!

90. minut Igraće se još tri minuta.

88. minut GOOOOL! Hvang! Asistencija Mijatovića! Zvezda grabi kla svetskom rekordu.

79. minut Zvezda nakon gola postaje sve opasnija i nalazi sve bolje prilike ispred gola gostiju. Mladost je potpuno pala u igri iz prvog poluvremena.

75. minut Prava prilika za Olajinku koju brani golman Stamenković

67. minut GOOOOOL! Jovan Mijatović! Lučić kratko spušta loptu malo iznat šesnaesterca, zatim je kupi Mijatović i šutira pravo u mrežu.

58. minut Pokušaj Vladimira Lučića, ne dovoljno precizan, šut je išao preko gola.

50. minut pritiska Zvezda na početku drugog poluvremena, fudbaleri Mladosti se povukli u prvih pet minuta.

Pre početka drugog poluvremena Bahar je napravio dve promene i uveo dva podmladka. U igri su Kosta Nedeljković, Jovan Mijatović i Nikola Knežević. Van su Srđan Mijailović, Aleksandar Katai i Osman Bukari.

Prvo poluvreme

45+2 minuta- Katai zatvara prvo poluvreme šansom u šesnaestercu. Pokušao je glavom mešutim pored stative. Nerešeno na kraju prvog poluvremena: 1:1

42. minut Katai je izvodio prekid, ali na prvoj stativi Hvang nije reagovao najbolje, lopta odlazi pored gola. Ostaje i dalje 1:1.

30. minut Nova prilika za Zvezdu i Bukarija koji je uputio jak šut ka golu, dobra intervencija golmana Mladosti koji luoptu izbacuje u korner. Nakon mirnog perioda, postaje dinamičnije.

26. minut Mirniji period iza nas, a sada šut u gol i šansa za Bukarija koji se nije snašao kako treba ispred gola gostiju. Nakon toga Lučićev pokušaj, međutim intervencija Stamenkovića.

14. minut Olajinka je pokušao glavom ali slabo do golmana Stamenkovića.

 

 

10. minut GOOOOL! Uroš Sremčević ekspresno donosi poravnanje rezultata gostima glavom. Efikasna utakmica sa mnogo prilika, a sada već i dva gola na startu meča.

 

 

6. minut Penal za Zvezdu! Igrali su rukom igrači Mladosti u šesnaestercu. Katai siguran sa bele tačke, za vođstvo crveno-belih na početku meča. 1-0

5. minut Dinamičan početak susreta, prilike na obe strane, prvo mladog napadača Mladosti koji nije uputio šut ka golu na pravi način, a zatim i lopta Hvanga sa druge strane koju je fudbaler gostiju izbacio u korner.

3. minut Prva velika šansa na utakmici, šutirao je Hvang u gužvi ispred gola, ali brani golman gostiju

16:03 Počeo je meč na "Marakani"!

15:57 Igrači izlaze na teren.

15:38 Barak Bahar pred meč protiv Mladosti: "Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču"

15:20 Dobrodošli na uživo prenos našeg portala posvećen utakmici 18. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana. Sva dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" pratite na blogu našeg portala.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Za više sportskih informacija zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading