DOSTA IZNENAĐENJA U PREMIJER LIGI Bornmut razbio Junajted u Mančesteru

18:45 | 09-12-2023

Fudbal 0

Odigrana su četiri duela u terminu od 16 časova u 16. kolu Premijer lige, a pobede su ostvarili Bornmut i Šefild, dok su dva duel završena nerešenim rezultatom

Premijer liga
EPA-EFE/PETER POWELL

Odigrao je Mančester junajted verovatno najbolji meč u sezoni u prošlom kolu, kada su na Old Trafordu savladali Čelsi (2:1), ali je već u narednoj rundi usledio "hladan tuš" za navijače ovog tima, pošto je Bornmut sa 3:0 (1:0) slavio na gostovanju "crvenim đavolima". 

Mrežu Andrea Onane je načeo Dominik Solanke, koji je već u petom minutu doneo vođstvo svom timu, posle asistencije Luisa Kuka, a vrlo lako je gost mogao i do ubedljvije prednosti na poluvremenu. Ipak, jedan udarac Solankea je završio na stativi, dok je jedan pogodak "trešnjica" poništen zbog ofsajda engleskog napadača. 

Što nisu uspeli u prvom, gosti su uradili u drugom delu igre. Filip Biling je u 68. duplirao prednost, posle asistencije Markusa Tavernijea, a konačan rezultat u Mančesteru je postavio štoper Markos Senesi, drugim golom u dva meča, nakon kornera koji je izveo Tavernije. Uspeli su izabranici Andoni Iraole da stignu do još jednog gola, ali je Outarin pogodak poništen zbog VAR-a. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ZVEZDA POBEDILA I PRESTIGLA REAL MADRID Crveno-beli pobedili Mladost, pa oborili svetski rekord

Do velika tri boda je stigao i Šefild, koji je sa 1:0 (1:0) savladao Brentford na svom stadionu. 

Očigledno je da je dolazak Krisa Vajldera na klupu pokrenuo Šefild, a gol vredan tri boda je postigao Džejms Mekati, sjajnim udarcem u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. 

Još jedno malo iznenađenje je viđeno na Ameksu, gde domaći Brajton nije uspeo da savlada ekipu Barnlija. Duel na jugu Engleske je završen rezultatom 1:1 (0:0). 

Izabranici Vensana Kompanija su stigli do vođstva u 45. minutu, golom Vilsona Odobera, da bi bod domaćinu u 75. doneo Simon Adingra. 

Nerešeno je bilo i u Vulverhemptonu, gde su domaći Vulvsi odigrali 1:1 (1:1) sa Notingem Forestom. 

Poveli su gosti u 14, golom Harija Tofola, da bi konačan rezultat u 32. minutu postavio Mateuš Kunja.

U poslednjem meču današnjeg programa Premijer lige, u velikom derbiju će se od 18:30 sastati Aston Vila i Arsenal. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading