BED BLU BOJSI SLETELI U ZAGREB Hrvatska platila avionske karte, dočekani uz bakljadu

14:11 | 10-12-2023

Fudbal 0

Konačno sloboda

FK Dinamo Zagreb
EPA/ANTONIO BAT

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas povodom pokrića troškova povratka dela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora da država brine o državljanima Hrvatske.

"MRZIM DINAMO, SRPSKO IME TO" Navijači Hajduka napravili skandal u Zagrebu

Navijači koji su osumnjičeni za incidente u Atini u kojima je tragično stradao Mihalis Kacuris, stigli su danas na aerodrom u Zagreb.

- Obaveza je države da brine o svojim državljanima, a šta će biti kasnije, to će se rešiti u uobičajenoj proceduri - rekao je Jandroković, nakon što je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković izjvaio da je ambasada te zemlje u Atini platila ceo paket troškova za povratak navijača iz Grčke, ukoliko se pokaže da oni za to nemaju sredstava, prenosi agencija Hina.

Jandroković je istakao da je odluka o puštanju 31 navijača doneta u petak i da se manje od 20 njih obratilo ambasadi kao i da su tražili i finansijsku pomoć.

- Država mora brinuti o svojim državljanima koji se zateknu u inostrantvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situacija u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan deo njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i nedeljama", rekao je Jandroković.

Navijače su na aerodromu dočekali Bed Blu Bojsi koji su zapalili baklje u znak dobrodošlice.

Na slobodu su pušteni nakon što je sud usvojio njihove zahteve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri meseca. Pre napuštanja Grčke morali su da polože kauciju, a onda im se, kako je danas potvrdio premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading