DA SE BORIMO KAO KOŠARKAŠI Duljaj očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog u Nišu

16:40 | 10-12-2023

Fudbal 0

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je da očekuje tešku utakmicu po teškom terenu u Nišu protiv Radničkog, ali da njegova ekipa mora da bude spremna na sve

Igor Duljaj
EPA

- Za nas je svaka utakmica najteža i najvažnija. Dugi niz godina znamo da je tamo teren veoma loš, ali nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Slavoljubu Đorđeviću biti neprijatno kao i meni da izađemo po lošem terenu. To će biti najveći problem i za njih i za nas - rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u ponedeljak od 16 časova u Nišu protiv Radničkog, utakmicu 18. kola Super lige Srbije.

"Video sam da nema niko da zaštiti kolege koji su rekli da u decembru ne može da se igra fudbal. Oni nisu mislili da na minus 12 ne može da se igra, nego da tereni nisu adekvatni. Ako je teren dobar, ima grejače, hibrid, nema problema, a ako nemate uslove, kako ćemo mi i Radnički da pokažemo kvalitetan fudbal", rekao je Duljaj.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Uvek je lakše timu koji se brani da igra na takvom terenu nego ekipi koja želi da ide na pobedu i igra od noge do noge. Ovo nije opravdanje ili alibi, želim da zaštitim kolege koji su rekli ono što svi misle - da nemamo adekvatne terene, ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da ih imamo - dodao je trener crno-belih.

DULJAJ IZ ARENE PORUČUJE GROBARIMA "Da se ova atmosfera prebaci i na stadion"

Radnički je u sredu izgubio od Crvene zvezde sa 0:5 u Kupu, a Duljaj je rekao da nije gledao tu utakmicu, pošto je niška ekipa igrala u izmenjenom sastavu.

- Odlično poznajem Đorđevića, on je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u Ukrajini. Energičan je, borbenog duha, verujem da će energiju prebaciti na svoje igrače. Mi smo spremni na sve što nas očekuje, rekao sam igračima, ko nema kopačke sa šest da ne dolazi na trening. Nemam dilemu oko sastava, ali uvek se nešto dogodi, pa ćemo videti posle današnjeg treninga ko će putovati za Niš - naveo je Duljaj.

On je rekao da je Niš uvek bilo teško gostovanje za Partizan, ali da veruje u svoju ekipu.

- Momci su pokazali karakter, da vole svoju ekipu, da poštuju kolege, ne štede sebe. Ima mnogo primera kada su iz kreveta došli na utakmicu, Jovanović, Stojković, Ilić, Nikolić je igrao bolestan. Verujem da će dati sve od sebe i očekujem pozitivan rezultat - rekao je Duljaj.

Upitan o Mateusu Saldanji, Duljaj je rekao da on ima pošten odnos prema radu bez obzira na protivnika, a isto je rekao i za Bibrasa Natha, za koga je rekao da je iskren, pošten i da nije propustio nijedan trening, da je odličan primer mlađim igračima i važan u igri Partizana.

Trener je dodao da Ksander Severina sutra neće igrati i pozvao navijače da dođu na Čair.

- Ono što može da nas raduje je da, uprkos tome što se igra u ponedeljak u 16 časova, na jugu Srbije ima mnogo navijača Partizana i pozivam ih da dođu. Radnički ima mnogo kvalitetnih igrača, Petrov, Škrbić, Vojonović. Imaju i odličnog golmana Rosića, nadam se da će naši igrači biti raspoloženi da Rosić ne bude igrač utakmice - rekao je Duljaj.

Mnogi fudbaleri Partizana uživo gledaju utakmice košarkaškog kluba, a Duljaj je rekao da je to prirodno jer je celo JSD jedna porodica.

- Igrači žele da osete tu atmosferu i energiju, da vide kako se košarkaši bore za svaku loptu, za svoj klub, za saigrače. Igrač je čak slomio nogu (Aleksa Avramović) od prevelike želje. Naši igrači traže tu podršku da se prenese i na stadion, a ona će biti, pre ili kasnije - rekao je Duljaj.

Partizan je drugi na tabeli sa 43 boda, koliko ima i Zvezda, ali crno-beli imaju utamicu manje. Radnički je pretposlednji sa 13 bodova.

fudbal
Fudbal

IMIDŽ JE SVE Čuva dečkov žbun

06:00

14 jul, 2024

Fudbal

Obećao mi je da će ofarbati kosu u crveno ako postane prvak Evrope, ali neću ga prisiljavati. Duga kosa je deo njegove ličnosti, ljudi mi često govore da je isečem, ali meni se to sviđa - rekla je Kukureljina devojka Klaudija.

Komentari(0)

Loading