ŠAMPION U BEOGRADU Siti stiže bez Halanda, Gvardiola eksperimentiše: Specijalna taktika za Zvezdu

06:00 | 12-12-2023

Fudbal 0

Španac bi mogao da postavi formaciju iz vremena kad je vodio Barselonu, s takozvanom lažnom devetkom u izuzetno ofanzivnom sistemu

Pep Gvardiola
EPA/ANTHONY ANEX

 

Kako bez prve puške? To bar za Đozepa Gvardiolu nije problem, vodeći Barselonu znao da je igra s lažnom devetkom. Tako će, izgleda, biti i na „Marakani“...

Aleksandar Dragović i Erling Haland AP/Martin Rickett
 

Liga šampiona, grupa G

6. KOLO - SREDA
Crvena zvezda - Mančester siti  18.45
Lajpcig - Jang bojs                     18.45
1. Man. siti      5   5   0   0   15:5   15
2. Lajpcig        5   3   0   2   11:9     9
3. Jang bojs    5   1   1   3     6:11   4
4. C. zvezda   5   0   1   4     5:12   1

Siti danas stiže u Beograd na sutrašnji megdan Zvezdi u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a odsustvo povređenog Erlinga Halanda nameće španskom treneru promenu taktike. Kako navode mediji iz Mančestera, dve mogućnosti su pred Pepom.

Pep Gvardiola AP/Dave Thompson
 

Prva je da evropski prvak zaigra u standardnoj formaciji 4-3-2-1 s Hulijanom Alvarezom kao najisturenijim, a druga je da Katalonac eksperimentiše s „građanima“, to jest da izvede sastav bez klasične devetke - pitanje je da li bi Argentinac i mogao da „odglumi“ Norvežanina - u sistemu 4-2-4. U ovoj drugoj varijanti, Griliš i Foden bi uobičajeno delovali s krilnih pozicija, a Alvarezu bi u sredini napada pomogao Nunes.

Hulijan Alvarez AP/Dave Thompson
 

- Savladali smo Luton, sad idemo u Beograd da odbranimo ono što smo uradili u grupnoj fazi Lige šampiona. Potom igramo s Kristal Palasom, pa idemo u Saudijsku Arabiju na Svetsko klupsko prvenstvo - rekao je Gvardiola.

Navijači Crvene zvezde Alo!/Vladimir Marković
 

Delije zovu da se ponese šal

Zvezda je pustila u prodaju dodatne karte za severnu tribinu.

„Naš klub je usled velikog interesovanja za utakmicu šestog kola grupne faze pustio u prodaju još jedan kontingent ulaznica“, poručili su iz Ljutice Bogdana i naveli da će karte biti dostupne i danas (10-17 časova), dok će prodaja na dan susreta zavisiti od raspoloživosti ulaznica, čija je cena 3.500 dinara.
Ujedno, „delije“ su pozvale da svi na stadion ponesu šal.
„Svako neka ponese šal i da u više navrata u toku utakmice napravimo sliku i ambijent za pamćenje“, poruka je najvatrenijih navijača Zvezde.

Pored Halanda, trener branioce titule u Ligi šampiona ne može da računa ni na Žeremija Dokua, kao i odavno povređenog Kevina de Brujnea. Može li to da pomogne Zvezdi da ostvari dobar rezultat - remi puna kapa - i tako zagreje srca njenih navijača, videćemo sutra u prohladnoj beogradskoj noći...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading