POZNATO JE Evo kojih 20 rukokmetaša konkuriše za EP u Nemačkoj

15:20 | 12-12-2023

Fudbal 0

Selektor muške reprezentacije Srbije Antonio Đerona objavio je spisak od 20 rukometaša, koji konkurišu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, saopštio je danas RSS.

Antonio Đerona
Alo/ Marko Metlaš

Đerona je skratio prvobitni širi spisak od 35 rukometaša na 20. Selektor Srbije će uoči polaska na međunarodni turnir u Španiju saopštiti konačan spisak od 18 rukometaša, koji će igrati u Nemačkoj.

U saopštenju RSS se navodi da će rukometaši Srbije trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do polaska na međunarodni pripremni turnir u Granjolersu, koji će biti održan početkom 2024. godine.

Rukometaši Srbije će potom pravo iz Španije otputovati u Minhen koji će biti baza "orlova" na EP. Srbija će na kontinentalnom šampionatu u Nemačkoj igrati u grupi C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Na spisku se nalaze: Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar. Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić. Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić. Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan. Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović.

-Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na EP. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turnir u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. 75 odsto momaka su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe- rekao je Đerona.

On je potom govorio i o mladim igračima u selekciji Srbije.

-Miloš Kos, Uroš Kojadinović i Luka Rogan izborili su se za svoju priliku i sigurno će biti od velike pomoći dok raduje na kom nivou igra Miljan Pušica jer nam to daje više opcija i u odbrani i u napadu. Međutim, okosnica ekipe su momci koji ako budu zdravi izneće najveći teret- zaključio je Đerona.

EP će biti održano od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj.

Komentari(0)

Loading