GOLEADA NA "MARAKANI" PO MERI ENGLEZA Zvezda zaslužila više, ali se porazom od Sitija oprostila od Lige šampiona (VIDEO)

20:40 | 13-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija sa 2:3 u meču 6. kola grupne faze Lige šampiona.

Zvezda - Siti
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Sigurno da su se navijači šampiona Srbije nadali da bi crveno-beli mogli pobedom ili eventualnim bodom da se oproste od elitnog takmičenja za 2023. godinu. Mnogi su prizivali Liverpul i senzaciju koja se desila pre pet godina, ali na kraju od svega toga nije bilo ništa.

Ne može se reći da Zvezda nije pokazala zube protivniku, aktuelnom prvaku Evrope, naprotiv. Bili su crveno-beli u najmanju ruku ravnopravan rival, ali je Siti taj koji je postao prvi engleski klub koji je ostvario svih šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prilično nezanimljivo bilo je u prvom poluvremenu. Gosti su imali prednost u posedu lopte, ali nisu srljali, dok je Zvezda svoju šansu čekala iz kontre.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prva ozbiljna prilika pretvorena je u gol u 20. minutu kada se mladi Mika Hamilton iskrao odbrani crveno-belih i pogodio bliži ugao gola koji brani Omri Glazer. Bio je to debitantski pogodak za mladog Enleza koji je postao najmlađi strelac u Ligi šampiona još od pogotka Markusa Rašforda, naravno, kada je reč o engleskim fudbalerima.

Zvezda je uspevala da dođe do šanse da zapreti, ali nije bilo mnogo posla za Ortegu. Najbolju priliku imao je mladi Kosta Nedeljković koji je u 27. minutu dobro zalomio Akanjija, ali je levom nogom šutirao preko gola. Siti je priliku da udvostruči prednost propustio u 31. kada se obrukao mladi Oskar Bob poslavši loptu iz neposredne blizine levo od gola.

U drugo poluvreme šampion Srbije ušao je mnogo bolje, sa više motiva i bio dosta blizu izjednačenju. U istom napadu u 51. minutu tri puta je morao da reaguje golman Sitija. Prvo je Šerif Endiaje pokušao volej udarcem, a ni golman Siti nije baš siguran kako je uspeo da odbrani. U nastavku akcije Gelor Kanga je probao sa distance, a onda paradom Ortega sačuvao svoju mrežu, da bi zatim lagano primirio šut Hvanga.

Kako to obično i biva, a Zvezda je to na svojoj koži ove sezone osetila mnogo puta, stigla je kazna. Oskar Bob je promašio zicer u prvom poluvremenu, ali se sada ispravio i postigao svoj prvenac u Ligi šampiona u 63. minutu meča. Malo je nedostajalo da Jovan Mijatović nedugo nakon toga uzvrati, ali je pogodio "samo" stativu.

Novu energiju "Marakani" i domaćim fudbalerima doneo je Hvang koji je odlično iskoristio dodavanje Osmana Bukarija i vratio u igru srpski klub. Igrao se 76. minut i vremena za eventualno izjednačenje bilo je sasvim dovoljno. Međutim, penal i pogodak Filipsa u 85. minutu rešio je sve dileme.

Katai je uspeo u 90+1. minutu da ulije nadu domaćima u poslednjih pet minuta, ali je Siti sačuvao prednost i upisao tri boda.

Na kraju, srpski šampion ostao je na jednom osvojenom bodu protiv Jang Bojsa što je za tri učešća u elitnom takmičenju u ovom veku najgori rezultat po Zvezdu. Sada se crveno-beli okreću pripremi za "večiti" derbi sa Partizanom 20. decembra, ali i borbu na dva fronta u Srbiji, kako bi odbranili duplu krunu, po treći put u tri godine. 

Evropa će pričekati do leta...

 

CRVENA ZVEZDA - MANČESTER SITI 2:3

Hamilton u 20. minutu, Bob u 63. minutu,  za Mančester siti

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Alijar Agajev (Azerbejdžan)

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Nedeljković (od 78. Kabić), Spajić (od 65. Rodić), Kanga (od 57. Katai), Endiaje (od 57. Mijatović), Olajinka (od 57. Lučić), Dragović, Điga, Bukari, Mijailović, Hvang

MANČESTER SITI: Ortega, Filips, Stons, Kovačić, Girliš (od 46. Foden), Serhio Gomez, Akanji, Metus Nunjes, Bob, Luis, Hamilton

90+1. minut - GOOOOOL! Katai! Zvezda se ponovo vraća u igru! Hvang je centrirao, a ofanzivac crveno-belih pogodio!

90. minut - Još pet minuta nadoknade!

86. minut - Siguran je Filips, gosti vode 1:3!

84. minut - Penal za Siti! Neoprezan je bio Naser Điga i Siti ima šansu da potvrdi trijumf!

78. minut - Poslednja izmena u redovima Zvezde. Nedeljković ide van igre, a na terenu je Uroš Kabić.

77. minut - GOOOOOL! Vraća se Zvezda! Bukari je odlično odložio loptu do Hvanga koji pogađa!

 

 

70. minut - Stativa! Mogao je i Jovan Mijatović kao njegovi vršnjaci iz Sitija, ali mu se okvir gola isprečio na putu da dođe do prvog gola u Ligi šampiona!

65. minut - Još jedna promena kod Zvezde. Umesto UIroša Spajića u igri je Milan Rodić.

63. minut - GOOOL! Siti vodi 0:2! Oskar Bob sada nije promašio kao u prvom poluvremenu već šalje loptu iza leđa Glazeru.

 

 

57. minut - Tri izmene pravi Barak Bahar. Umesto Kange na terenu je Katai, Vladimir Lučić menja Olajinku, dok će Jovan Mijatović zauzeti mesto Endiajea.

51. minut - Dve velike prilike u jednom napadu za Zvezdu! Prvo je Šerif Endiaje uspeo da uputi udarac koji je nekako odranio Ortega, a onda i Kanga pokušava sa distance, a golman gostiju krajnjim naporima šalje loptu u korner!

48. minut - Pokušaj Hamiltona, ali udarac ide pored desne stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Umesto Griliša u igri je Foden u redovima Sitija.

POLUVREME!

45. minut - Još minut nadoknade u prvom poluvremenu.

41. minut - Prvi udarac u okvir gola igrača Zvezde. Šutirao je Piter Olajinka, ali pravo u ruke Ortegi.

34. minut - Kakav promašaj Oskara Boba! Dobio je loptu na manje od 10 metara, ali je poslao pored gola.

27. minut - Velika šansa za Zvezdu! Mogao je mladi Kosta Nedeljković do pogotka. Dobio je loptu u petercu, namestio se na levu nogu, ali je šutirao preko gola.

20. minut - GOOOL! Hamilton iz prvog šuta pogađa i donosi prednost Sitiju! Pogodio je bliži ugao gola Zvezde!

 

 

11. minut - Za sada bez šansi na obe strane. Siti je bio nešto bliži golu, ali nije uspeo da pripreti Glazeru.

18.45 - Utakmica je počela!

16.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 6. kola grupne faze Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Mančester sitija. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavanja sa beogradske "Marakane".

 

Komentari(0)

Loading